Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sikeres tárgyalások a város és az MNV Zrt. között Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 13.

Image Biztató fordulatot vett a Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Volánt tulajdonló MNV Zrt. közötti egyeztetés-sorozat. Az együttgondolkodás jegyében lezajlott legutóbbi tárgyalás után a város polgármestere esélyt lát arra, hogy az elmúlt években felhalmozott 1,7 milliárd forintot meghaladó hiány állam és önkormányzat általi rendezése mellett az augusztus 25-ével tervezett menetrendi változások sürgősségi bevezetése is elkerülhető legyen.

 
Mint ismert, az elmúlt években felhalmozott több száz milliós hiány miatt 2012. szeptember 1-jétől az Alba Volán Zrt. felmondta a várossal fennálló szerződését. A helyzet megnyugtató rendezésére az elmúlt hónapokban többször kezdeményezett tárgyalást Székesfehérvár Önkormányzata a közlekedési cég tulajdonosával, az MNV Zrt-vel. A legutóbbi egyeztetésen az együttgondolkodás jegyében egy, a város számára is elfogadható megoldás körvonalazódott.
 
A polgármester szerint így már esély van a 2006-os hibás kormányzati döntések miatt előállt hiány rendezésére és elhárulhat az a financiális kényszer, ami az új menetrend sürgősségi bevezetését szükségessé teszi.
 
Dr. Cser-Palkovics András ezért – továbbra is elfogadva a szakemberek véleményét, hogy egy gazdaságosabb és a városrészek elmúlt évekbeli fejlődését követő autóbusz-hálózat tervezése kezdődött el – az új menetrend bevezetésének elhalasztását javasolja a közgyűlésnek.
 
A végleges döntést a képviselőtestület hozhatja meg augusztus 17-i ülésén. Székesfehérvár polgármestere köszöni az új városi autóbusz-hálózat előkészítésében és megismertetésében végzett munkát mindenkinek! Az új menetrend augusztusi bevezetésének elhalasztása esélyt teremt a további pontosításokra, az utazók igényeinek még jobb kielégítése érdekében.
 
Az Alba Volán szakembereivel és további közlekedési szakértők bevonásával történő egyeztetéseket követően az elképzelések szerint az új menetrend bevezetésére várhatóan 2013-ban kerül majd sor.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >