Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Átadták a kibővített, felújított Fiskális úti rendelőket
Átadták a kibővített, felújított Fiskális úti rendelőket Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 16.

Image Több, mint kilencvenmillió forintból, az Új Széchenyi Terv támogatásával újult meg és bővült ki az öreghegyi rendelő.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 53,27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Közép-dunántúli Operatív Program „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése – Alapellátás fejlesztése” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A „Fiskális utcai orvosi rendelő bővítése, korszerűsítése” című projekt összköltsége 90,6 millió forint.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy a korszerű rendelőkön túl egy olyan szakmai bázis is létrejött, mely az egészséges életmód kialakításához kapcsolódó információs központként segítheti az öreghegyiek mindennapjait. A projekt fedezetet nyújtott új orvosi eszközök és új bútorok beszerzésére, valamint az épület komplex akadálymentesítésére is. Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a fejlesztés révén mostantól minőségi egészségügyi ellátásban részesülnek az öreghegyi betegek: „A költséghatékonyabb működtetés mellett az is a céljaink között szerepelt, hogy létrejöjjön az egészséges életmód kialakításához kapcsolódó információs és szakmai bázis.” 

A Fehérép Kft. kivitelezésében a tetőtér beépítésével az épület alapterülete közel a duplájára nőtt. A felnőtt és gyermekrendelők így térben elkülönültek. A földszinten a gyermek orvosi rendelő mellett különválasztva került elhelyezésre a védőnői szolgálat. Az emeleten pedig a felnőtt orvosi rendelők találhatók. Dr. Cser-Palkovics András örömmel számolt be róla, hogy a beruházás során az épület előtti terület is megújult. Az új rendelő és a gyógyszertár között pihenőudvart létesítettek örökzöldekkel, egynyári és évelő növényekkel.

Sipos Tamás, a Fehérép Kft. igazgatója az épület bemutatása során ismertette a felújítás legfontosabb eredményeit. A földszinten szinte az összes falat lebontották és az új funkcióknak megfelelően átépítették. Az emelet megközelítéséhez új lépcsőház készült, a mozgáskorlátozottak pedig lifttel közlekedhetnek. A tetőtérben az alsó szinttel azonos méretű, korszerű, klimatizált rendelőket alakítottak ki. Kicserélték az összes nyílászáróit, szigetelték a homlokzatot, így az épület fenntartása olcsóbb lesz. Az előírásoknak megfelelően akadálymentesítették az egész épületet, így bátran használhatják azt a mozgásukban, látásukban vagy hallásukban korlátozottak is.

Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba, Öreghegy önkormányzati képviselői elmondták, hogy a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Teljes költsége 90,6 millió forint volt, ennek 58,8%-a származott uniós támogatásból, a fennmaradó részt a város költségvetéséből biztosította Székesfehérvár önkormányzata.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >