Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több ezren vettek részt a XVII. Királyi Napok Néptáncfesztivál zárógáláján
Több ezren vettek részt a XVII. Királyi Napok Néptáncfesztivál zárógáláján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. augusztus 21.

Image Hétfő estére teljesen megtelt a Belváros, a Királyi Napok Néptáncfesztivál zárógálája alatt nemcsak a Városház térről, de még a környező utcákból is sokan követték az eseményeket. A Costa Ricáról, Franciaországból, Spanyolországból, Finnországból, Macedóniából és Grúziából érkezett táncosok igazán emlékezetessé tették augusztus 20-a estéjét, fergeteges hangulatot varázsolva a színpadra. A gála előtt Székesfehérvár polgármestere Botos Józsefnek, a fesztivál atyjának adott át emlékérmet.

 
„Sok szép hagyomány is tartozik ehhez a naphoz, délelőtt ezen a színpadon a kenyéráldás történt meg, de az ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye ez az este is, a gála estéje.” - mondta Székesfehérvár polgármestere, aki köszönetet mondott a szervezőknek azért, hogy idén is színvonalas fesztivállal ajándékozták meg a várost.
 
A zárógála előtt dr. Cser-Palkovics András egy újonnan alapított városi kitüntetést, polgármesteri díjat adott át Botos Józsefnek, akinek azt köszönhetjük, a fesztivál elindult, sikeres lett és évről évre nagy tömegeket mozgat meg. Színpadra szólították a tánccsoportok képviselőit is, akik emlékplakettet vehettek át.
 
 
 
Hétfőn este több ezren látogattak ki a Városház térre az augusztus 20-i Nemzeti Ünnepen, hogy megtekintsék a Székesfehérvári Királyi Napok záróestjét.
 
A házigazda Alba Regia Táncegyüttes mellet a színpadon fellépett Costa Rica, Franciaország, Spanyolország, Finnország, Macedónia és Grúzia tánccsoportja is.
 
A hagyományokhoz hűen idén is volt tűzijáték a Palotavárosi tavaknál, melyre rengetegen voltak kíváncsiak és a fehérvári közönség nagy tapssal értékelte a fényjátékot.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >