Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Énekes Lajos: Minden új igazolásunk a segítségünkre lehet Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2012. augusztus 21.

Image Ahogy arról már Banham és Bailey és beszámolt honlapunknak, nagyon kemény munkát végeznek játékosaink a felkészülés során. Az alapozás eddigi tapasztalatairól, a korongosok hozzáállásáról a Volán másodedzőjét, Énekes Lajost kérdeztük.

 

- Annyit elöljáróban leszögezhetek: már eddig is sokat dolgoztak a srácok – vágott bele Kevin Primeau segítője, Énekes Lajos. – Örömteli, hogy mindenki tudomásul vette: ez most egy nehezebb, pontosabban, egy fárasztóbb időszak, olyan, amikor a rengeteg munka nem párosul sikerrel, hiszen nincsenek bajnoki mérkőzések. De éppen azért dolgozunk keményen, hogy ha elindul az EBEL, jöjjenek a győzelmek, s kiszolgáljuk a szurkolóinkat.
- Ilyenkor mindig sarkalatos kérdés az újonnan igazolt játékosok helyzete. Milyen fizikai és mentális állapotban vannak az új szerzemények; ha úgy tetszik, mennyire illenek a képbe?
- Úgy tűnik, minden egyes új igazolásunk segítségünkre lehet. Példaértékűen állnak a munkához, s nem csak a fiatalok, hanem a rutinosabbak számára is megszívlelendő. Félreértés ne essék, valamennyi játékosunk kiváló munkát végez, megtesznek mindent a fejlődés, az előrelépés érdekében.
- Ebből a szempontból akad-e kiemelkedő személyiség?
- Szerencsére – nem. Ez azt jelenti, hogy mindenki felfogta: a csapatot ő és a társai alkotják, a munkát a csapat fejlődése végett kell elvégezni, mert csak így léphetünk feljebb.
- A felkészülési mérkőzések programja ismert; de vajon az ellenfelek kiválasztásánál milyen szempontokat mérlegeltek?
- Azt terveztük, hogy eleinte könnyebbnek mondható csapatokkal mérjünk össze az erőnket, így nagyszerűen illett a képbe a Miskolc, majd a házi rangadónak beillő, U20-as elleni összecsapásunk. Ezután viszont nehezebb, keményebb csapatok következnek, a Zilina, a Pöstyén és a Skalica egyaránt kemény együttes benyomását kelti – nem beszélve a felkészülés zárását jelentő Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna szereplőiről.
- Avasson be minket egy kis kulisszatitokba - az egyes mérkőzéseken mindig mást várnak el a csapattól, más elemre helyezik a hangsúlyt?
- Attól függ, hogy az előző meccsen mit láttunk a srácoktól. Ha kell, akkor igenis követeljük egy-egy elem újbóli elsajátítását, de egyébként a legfontosabb, hogy bajnoki rajtra a lehető legjobban elsajátítsuk a tétmeccseken alkalmazandó stílust.
 
A felkészülési mérkőzések további programja:
augusztus 22. MsHK Zilina (SVK-1.)–Fehérvár (Pöstyén)
augusztus 24., 18.00, SHK Piestany (SVK-1.)–Fehérvár (Pöstyén)
augusztus 30., 17.00, HK36 Skalica–Fehérvár (Szakolca)
szeptember 1–2. Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna (Székesfehérvár). Résztvevők: Fehérvár, EHC Red Bull München (GER-1.), HC Vítkovice Steel (CZE-1.), Olimpija Ljubljana (EBEL)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >