Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Turizmusfejlesztés - pályázati támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. augusztus 29.

Image A turisztikai pályázatokról és Székesfehérvárra gyakorolt hatásukról tartottak sajtótájékoztatót a Regionális Fejlesztési Ügynökségen. - 2007 és 2013 között a Közép-dunántúli Régióban 167 milliárd forintos keret osztható fel a regionális operatív programok keretében. Ebben a turisztikai célú fejlesztésekre vonatkozó kiírások kiemelt helyet foglalnak el.

 
"2012 júniusáig 28 milliárd forintot hagytak jóvá ilyen témájú pályázatok támogatására és három élő kiírás is van még. A turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése témában most a beadási határidőt is meghosszabbították. Az Irányító Hatóság döntése értelmében október 1-jéig várják a pályázatokat a régióból." - mondta el Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy további két pályázati ablak is nyitva áll, azaz a "Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban", valamint a "Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése" témában is várják a szakmai anyagokat.
 
Székesfehérvár is számos megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztéssel büszkélkedhet, melyek pályázati támogatással valósulnak meg és turisztikai célokat szolgálnak. Ezeket dr. Cser-Palkovics András polgármester ismertette.
 
"Jó példa a Hiemer-ház, amely olyan ékszerdoboz, amelyre nemcsak a város, hanem a régió is büszke lehet. Ugyanilyen támogatott projekt keretében újul meg a Belváros, pontosabban a Fő utca és környéke.A látványelemek kialakítására vonatkozó közbeszerzési pályázat éppen tegnap jelent meg - ez fontos lépése a megvalósításnak. Örülök, hogy külön pályázati ablak van a TDM-szervezetek számára. Egy korábbi, hasonló kiírásnak köszönhetően jött létre Székesfehérváron ez a turisztikai szakmai szervezet. Most pedig a környékbeli, turisztikai szolgáltatókkal történő együttműködésre szeretnénk támogatást elnyerni. Emellett a legfontosabb az a 350 milliós keretre beadott pályázatunk, melyet a Koronás Park kialakítására adott be Önkormányzatunk." - mondta el dr. Cser-Palkovics András.
 
A polgármester kedvező tapasztalatokról számolt be és településvezetőként mindenkit arra bíztatott, hogy induljon a kiírt pályázatokon, ezzel a támogatással is csökkentve a szükséges saját, költségvetési forrásokat.
 
Az aktuális pályázatokról a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Ügyfélszolgálatán kaphatnak részletes tájékoztatást az érdeklődők.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >