Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tokaji Viktor: "Nehéz ellenfeleink lesznek, de tornagyőzelmet várok"
Tokaji Viktor: "Nehéz ellenfeleink lesznek, de tornagyőzelmet várok" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. augusztus 29.

Image Csapatkapitányunkkal - többek között - az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornáról, Ryanék ügyéről és az új játékosok beilleszkedéséről beszélgettünk.

 

A múlt hét nagy részét Pöstyénben töltötte a csapat, hasznosan telt az edzőtábor?
Mindenféleképpen jót tett a csapatnak ez az öt nap, abszolút beleillett a felkészülési programba. Rég voltunk már ilyen edzőtáborban, keddtől szombatig összezárva. Játszottunk két jó felkészülési meccset, közte csapatépítő programok voltak. Elmentünk például sárkányhajózásra, ahol jól kievezhettük magunkat.
 
Az újonnan érkezettek beilleszkedése hogy halad?
Igazából nálunk soha nem volt gond a beilleszkedéssel. Kevés olyan légiós volt, aki hosszútávon Fehérváron játszott és ezzel gondjai lettek volna. Amióta én itt vagyok nem is emlékszem olyanra akinek ne sikerült volna beépülnie. Az új fiúk beilleszkedése is simán történt, illetve nem is nagyon kellett semminek történnie, mert adta magát a dolog. Nem volt nehéz dolgunk, Pozsgait és Metcalfe-ot ismertük Dunaújvárosból, Banhamet pedig az EBEL révén. A legnehezebb helyzetben Bailey volt, hiszen ő először van Európában. Neki még egy kicsit furcsa az itteni élet, minden más, mint amit megszokott. De sokat segítenek neki a már régebb óta itt élő légiósaink, ráadásul a csapatban gyakorlatilag mindenki beszél angolul, ami szintén segíti a beilleszkedését. Összességében azt mondhatom, hogy ez a 3-4 hét elég volt arra, hogy az új srácok beintegrálódjanak a brigádba.
 
A csapat támadósora erősnek és kiegyensúlyozottnak tűnik, a hátvédposztra azonban nem érkezett külföldi játékos, ehelyett a fiatalok kerülhetnek előtérbe. Nem a védelem lesz-e a csapat Achilles-sarka?
A tényeket nézve valóban nem igazoltunk új légióst erősítésnek, de Pozsgai érkezése mindenképpen pozitív és vannak olyan fiataljaink, akik ha lehetőséget kapnak, akkor idővel fel tudják venni az EBEL ritmusát. Nagyon bízom bennük, hiszen ők lesznek azok, akik az elkövetkező években a válogatott gerincét is alkothatják, ha mi már nem leszünk. Orbán Attila évek óta kerettag, Hetényi Peti és Varga Arni néhány meccsen már tavaly is szerephez jutott. Ők most megkapják a lehetőséget és úgy gondolom, hogy tudnak ezzel élni és előbb-utóbb stabil csapattaggá fognak válni.
 
Váratlan dolgok is nehezítették nyáron a keret kialakítását. Ryan és Klassen ügye mennyire volt téma az öltözőben?
Természetesen mi is beszéltünk róluk, mint mindenki más, főleg mióta elkezdtük a közös edzéseket. Mentek a pletykák, hogy mi lesz Ryan sorsa, jön-e Klassen, vagy nem jön, de ez a legcsekélyebb mértékben sem befolyásolta a munkát.
 
Hétvégén kerül megrendezésre az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna. Milyen szereplést vársz a csapattól?
Igazán kitettek magukért a szervezők, nagyon nehéz ellenfeleink lesznek, akár a cseh Vítkovicére, akár a Red Bull által támogatott Münchenre gondolok és ott van még a Ljubljana, akiken szeretnénk revánsot venni. Persze az ő csapatuk is megváltozott tavaly óta. Nyilván tornagyőzelmet várok, de nem lesz egyszerű. Ráadásul ez a torna lesz az EBEL főpróbája és bár a sorok nagyjából összeálltak, biztosan több formációt is ki fog próbálni a mester. Meg kell találnunk az új fiúk legjobb helyét a csapatban, szóval a kísérletezésé lesz a főszerep, de természetesen szeretném, ha a csapat győztesen hagyná el a jeget.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >