Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Elindult a HelloWork.hu portál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 31.

Image Az akadálymentesített, speciális felolvasó programmal ellátott oldal a látássérültek munkához jutását segíti. - hangzott el a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány rendezvényén.

 
Záró eseményéhez érkezett ma délután a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány „Megváltozott munkahely” című projektjének első szakasza. Bemutatták a mától működő www.hellowork.hu internetes portált, melynek segítségével az eddiginél könnyebben találhatnak állást a látássérültek. Az akadálymentesített oldal a munkaadók helyzetét is jelentősen megkönnyíti. – hangzott el a Petőfi Moziban megrendezett programon.
 
A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány az elmúlt években több projektet is megvalósított a látássérült embereket tömörítő, illetve a számukra szolgáltatásokat nyújtó civil szervezeteknél. Fő cél, hogy a munkavállalók hatékony bevonásával a megváltozott munkaképességű emberek segítséget kapjanak a munkavállalás, képzés terén.
 
Az alapítvány Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alcoa Alapítvány támogatásával 2011-ben indította el „Megváltozott munkahely” című programját, melynek első szakasza zárult le a www.hellowork.hu portál bemutatásával és elindításával.
 
A felolvasó programmal ellátott, akadálymentes állásközvetítő oldal segítségével kapcsolatot teremtenek a látássérült munkakeresők és a munkaadók között. A munkavállalók álláskeresési, képzési információhoz juthatnak, egyéni és csoportos tanácsadáson vehetnek részt, a vállalatokat, cégeket pedig többek között a megfelelő munkaerő kiválasztásában tudják támogatni.
 
A projekt jelenleg elsősorban a Közép-dunántúli Régióra terjed ki, 2013-ig azonban országos szintre bővítené szolgáltatásait a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány.
 
A záró eseményen Róth Péter alpolgármester képviselte Székesfehérvár Önkormányzatát. Köszöntőjében hangsúlyozta:
 
„Egyre nő – és reméljük így is marad – társadalmunkban annak az igénye, hogy a pőre gazdasági megfontolások mellett egyéb értékek is érvényre juthassanak a mindennapi életben. E tekintetben a civil szervezetek, azok szövetkezései egy-egy célért a közös fellépéseikkel igen sokat tudnak tenni.”
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >