Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvár is házigazda lesz a Nemzetközi Hőlégballon Karneválon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 31.

Image 1992 szeptemberében rendeztünk először hőlégballon versenyt a Velencei-tónál, illetve a velencei légtérben és Székesfehérvár fölött. Az azóta eltelt 20 évben több mint 400 magyar és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál. Az idei esztendőben Székesfehérvár is csatlakozik a nemzetközi verseny házigazdáinak sorába - hangzott el a sajtótájékoztatón.

 
Szeptember 5-e és 9-e között zajlik a XVIII. Velencei-tavi Nemzetközi TOTALGAZ Hőlégballon Karnevál. A rendezvénysorozat történetét és részletes programjait sajtótájékoztatón ismertették. Az idei évben Székesfehérvár is társul házigazdaként az eddigi rendezőhöz, Gárdonyhoz. Ennek jelentőségéről Róth Péter alpolgármester szólt.
 
"Nagyon örülök, hogy ez a program összeköti Székesfehérvár és a Velencei-tó értékeit, ez turisztikai szempontból is jót eredményezhet. Eddig is jó volt látni, ahogy koraősszel színessé vált Fehérvár ege a ballonoktól, az idén ismét várjuk ezt."
 

Image
.

 
 
"Húsz éve szervezzük meg a hőlégballon versenyt, azóta a magyarok mellett több mint 10 nemzet ballonosai látogattak el hozzánk (franciák, olaszok, németek, szlovének, horvátok, lengyelek, osztrákok, stb.). A magyar és külföldi ballonos társadalomban jó a hírünk, várják meghívóinkat. A székesfehérvári, gárdonyi és más tókörnyéki lakosok megszerették rendezvényeinket, örömmel várnak bennünket. A közel száz felszállás, (felszállásonként 15-25 ballon) folyamán nem történt soha repülőesemény, sérülés." - mondta el Pálosfalvi Brúnó, a szervező Sky Team Hőlégballon Repülő Közhasznú Egyesület elnöke.
 
A Hőlégballon Karnevál fő támogatójának képviseletében Bagladi Lajos - aki maga is 25 éven át aktívan repült - vett részt a sajtótájékoztatón. A hőlégballonokat hajtó propán-bután gázról beszélt az osztályvezető.
 

Image
.

 
 
"Az üzemanyag egyre nagyobb hányadát teszi ki a repülési költségeknek, ezért is hatékony az együttműködés, cégük ennek biztosításával tudja támogatni a számukra értékes rendezvényt."
 
A rendezvény szervezőinek képviseletében szólt Wagner Péter is. Mint elhangzott, a Nemzetközi Hőlégballon Karnevál megnyitóját szeptember 5-én, szerdán Székesfehérváron tartják.
 

Image
Fotó: Bakos Ferenc

 
 
17 órakor felvonulás indul, a ballonos autók több irányból, rendőri felvezetéssel érkeznek a megnyitó helyszínére. 18 órakor az Alba Plaza előtti téren kerül sor a köszöntőkre és egy táncműsorra. Majd - ha az időjárás is engedi - egy igazán látványos elem következik: két hőlégballon emelkedik fel a belvárosban!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >