Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 1054 elsős kisdiák kezdi ma a tanévet Székesfehérváron
1054 elsős kisdiák kezdi ma a tanévet Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 03.

Image A Táncsics Mihály Általános Iskolában tartották a városi tanévnyitót, a Tóvárosiban pedig idén indul először fociosztály.

 
A fennállásának 85. évfordulóját ünneplő Táncsics Mihály Általános Iskolában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget a 2012/2013-as tanév kezdetén. "A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” - ezzel a Gothe idézettel nyitotta meg a város polgármestere az idei tanévet.
 
Dr. Cser- Palkovics András hozzátette: a felnőtteken múlik milyen lesz az a gyökér, és szárny, az, hogy legyen hová szárnyalniuk később a ma elsőseinek.
 
Az idei tanév nemcsak az elsősök elé állít kihívásokat, hanem a tanáraik, iskolájuk elé is. Az életbe lépő új köznevelési törvénynek kell, hogy megfeleljenek az oktatási intézmények - hangzott el a tanévnyitón.
 
Vasárnap még egy helyszínen, a Tóvárosi Általános Iskolában is dr. Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében nyitották meg a tanévet. Itt külön is köszöntötték a most induló fociosztály kis növendékeit. Fehérváron ebben a tanévben 1054 elsős kezdi meg tanulmányait, a város általános iskoláiban pedig összesen 7552-en tanulnak.
 
A Polgármesteri Hivatal Oktatási Irodájának vezetője, Török Szabolcs szerint a városban minden adott a gördülékeny, problémamentes évkezdéshez.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >