Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Letették a Regionális Atlétikai Központ alapkövét
Letették a Regionális Atlétikai Központ alapkövét Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 03.

Image Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkárral és Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével közösen tette le dr. Cser-Palkovics András polgármester a Székesfehérváron megépülő Regionális Atlétikai Központ alapkövét . Egy júliusi kormánydöntésnek köszönhetően közel 400 millió forintos fejlesztés indul, amely a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára is fontos előrelépést jelent.

 
Az “Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése” előirányzatból részesült közel 370 millió forint támogatásban Székesfehérvár, így megkezdődhet a Regionális Atlétikai Központ kialakítása a városban. A kormányhatározat végrehajtásában az Emberi Erőforrások Minisztériuma működik közre. Az Ifjúsági Sportközpontban megtartott ünnepélyes alapkőletételen részt vett Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkár.
 
„Ahhoz, hogy a magyar élsport továbbra is versenyképes maradjon, égető szükség van a hazai sportlétesítmények fejlesztésére. A Kormány a sportfejlesztési program elindításával, a sportbarát adókörnyezet megteremtésével világosan kifejezte elkötelezettségét ebben az irányban. A fejlesztési programban figyelmet kell fordítanunk az önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények fejlesztésére, illetve a helyi közösségek számára hiányzó létesítmények pótlására is. Ezek működtetése és fenntartása távolról sem csak az élsport támogatását jelenti, hanem az egészségmegőrzés és a helyi közösségek erősítése szempontjából is kiemelt kérdés. Most a Kormány képviselőjeként abban a hálás helyzetben vagyok, hogy itt Fehérváron egy ilyen létesítmény, a Regionális Atlétikai Központ alapkőletételénél lehetek jelen, és köszönthetem az atlétika, illetve a sport iránt elkötelezett helyi közösségeket. Mindazokat, akik megálmodták, kiharcolták, és reményeink szerint megvalósítják itt a sportág minden igényeit kielégítő, az utánpótlás-nevelés, a versenysport és a helyi szabadidősport igényeit egyaránt szolgáló létesítményt.”
 
Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is üdvözölte a sportág fejlődését nagyban segítő fejlesztést.
 
„Nagyon jó megélni, hogy a magyar sport a fejlődés útjára lépett. Köszönetet mondok a kormánynak, Polgármester úrnak és Hirt Károlynak, hogy kiálltak az atlétikáért. Sok erőt kívánok ahhoz, hogy mihamarabb felépüljön ez a fantasztikus központ.”
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte az ünnepség résztvevőit és köszönetet mondott a támogatásért.
 
„Egy fantasztikus este után állunk ma itt, amikor a Videoton győzött és ez nemcsak Székesfehérvár sikere. Ahogy ez a mostani atlétikai központ is az egész ország és az utánpótlássport sikere. Elengedhetetlenül szükséges egy, a mai kor követelményeinek megfelelő szabadidő- és atlétikai pálya kialakítása Székesfehérváron. Ennek a megvalósításához sokaktól kértem az elmúlt időszakban támogatást. Köszönöm a kormány segítségét, amelynek eredményeként most megvalósulhat az egyre több szép eredményt hozó atlétáknak otthont adó, valamint a szabadidő- és utánpótlássportot is szolgáló nagyszabású fejlesztés. Örülök, hogy immár az atlétika fellegvára is lehetünk a térségben. Természetesen a Bregyó továbbra is nyitva áll minden mozogni vágyó fehérvári előtt.” – mondta el az ünnepélyes alapkőletételen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.
 
A Regionális Atlétikai Központnak már a tervei is elkészültek. A szerződéskötés, a tervezés és a megvalósításhoz szükséges további lépések megtételére a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-t kérte fel az Önkormányzat.
 
Emellett az Alba Regia Atlétikai Klubbal is együttműködnek. Az ő szakmai támogatásukkal készült el a fejlesztés terve és a működtetésben is számít rájuk a város önkormányzata. A jelenlegi támogatásból a nyitott atlétikai pálya, a lelátó és a futófolyosó alapozása, valamint a központi épület szerkezetépítése történik meg. A futófolyosó és a rúdugró terem teljes készültségi fokkal elkészül. Ezen felül a női-férfi öltöző és a versenybíróság részére szolgáló helyiségek készítését is tartalmazza a terv.
 
Az épületet a lehetőségekhez képest a legjobb hatékonyságú energiafelhasználási rendszerekkel kívánják megvalósítani, így például a tetőre napkollektorokat helyeznek el és a központi fűtést is a Városgondnokság által összeszedett és felaprítékolt fahulladékokkal biztosítják.
 
Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban további fejlesztéseket tervez a Regionális Atlétikai Központ kialakításához kapcsolódóan – ahogy ezt a korábban beadott tervekben is jelezték. Ennek keretében plusz négy öltözőcsoport kerülne kialakításra, valamint a lelátó és berendezéseinek teljes kiépítése történne meg – a város reméli, hogy ezeknél szintén számíthat az állam támogatására.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >