Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megkezdte működését a Hosszúsétatéri rendőrállomás
Megkezdte működését a Hosszúsétatéri rendőrállomás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 05.

Image A Körzeti Megbízotti Alosztály munkatársai veszik birtokba a Hosszúsétatér 50. szám alatti épületet. A kialakított rendőrállomás ünnepélyes átadását tegnap délután tartották, dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Csizek Tibor r. ezredes, városi rendőrkapitány közösen vágta át a szalagot. Példás együttműködés eredménye, hogy mind az épület, mind a felszerelés rendelkezésre áll.

 

Az Önkormányzat tulajdonában van az ingatlan, a szükséges felújításokat is a város végeztette el összesen közel 10 millió forintos ráfordítással. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság pedig a működtetést vállalja fel. Régi lakossági kérés teljesült a rendőrállomás megnyitásával.

A közbiztonság további erősítését szolgálja a Hosszúsétatéren kialakított rendőrállomás. Nemcsak a Sóstón és Alsóvárosban, hanem a szomszédos Tóvárosban és Maroshegyen is lakossági igény volt a rendőrök jelenlétének megerősítése, ami visszatartó erővel bír majd és a bűncselekmények számának csökkenését is várják tőle a szakemberek. Önkormányzati és rendőrségi együttműködés eredményeként kerülhetett sor a városrészi egység felállítására és megnyitására. A rendőrőrsnek otthont adó épület Székesfehérvár Önkormányzatának tulajdonában van és a szükséges felújításokat is a város végeztette el.

„Többéves együttgondolkodás eredményeként állhatunk ma itt. Nagy öröm ez a nap, hiszen a város és a rendőrség közösen dolgozott hosszú ideje azon, hogy minden feltétel megteremtődjön. Köszönöm az itt élők türelmét és külön köszönöm dr. Csizek Tibor városi rendőrkapitánynak, hogy a kezdetektől partnerünk volt a rendőrállomás kialakításában! Városvezetőként és családfőként is tudom, hogy a közbiztonság nem egy elvont fogalom, hanem mindennapjaink elengedhetetlen része. Én is akkor tudok teljes mértékben polgármesteri munkámra figyelni, ha közben tudom, hogy a gyermekeim jól vannak, biztonságban vannak. Az egyik legfontosabb lakossági kérés válik ma valóra! Jó munkát és ha lehet, minél kevesebb intézkedést kívánok az itt szolgálatot teljesítőknek.” – mondta avatóbeszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a működtetést és a szükséges informatikai hálózat kiépítését vállalta fel.” - mondta el beszédében dr. Csizek Tibor rendőr ezredes, városi rendőrkapitány, majd a rendőrállomáson munkáját megkezdő Körzeti Megbízotti Alosztályról szólt.

„A rendőrállomáson 15 helyi és majd ugyanennyi, környékbeli településeken szolgálatot teljesítő rendőr fogja bázisát kialakítani. Ezen városrészben eddig is több KMB-s látott el egyszerre szolgálatot, de az alosztály kapitányságról idetörténő áthelyezésével hatékonyabban fogják tudni ellátni munkájukat. A környéken élők így személyesen is fel tudják keresni a rendőröket, hogy a különböző jellegű észrevételeiket, problémáikat elmondják nekik.”

Mint elmondta: „a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azon törekvését – miszerint a települések és városrészek körzeti megbízottakkal történő lefedettsége megtörténjen – a Székesfehérvári Rendőrkapitányság biztosítani tudja.”

A rendőrkapitány beszéde végén megköszönte az önkormányzat támogatását, amit nemcsak ennek a rendőrállomásnak a kialakítása során, hanem napi munkájuk során is rendszeresen érzékelnek. Több lakossági fórum és fogadóóra témája volt a Hosszúsétatér környékének közbiztonsága. A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila megválasztása óta dolgozik a rendőrállomás létrehozásáért.

„Büszke vagyok rá, hogy többéves előkészítés és a rendőrséggel közös munka eredményeként ma átadhatjuk a rendőrállomást. A környékben élőknek is nagy megnyugvást jelent ez, valamint a sportrendezvények biztosításában is fontos szerepe lesz majd az itteni egységnek. Soha nem volt kérdés, milyen célt szolgáljon a Hosszúsétatér 50. szám alatti épület, ebben köszönöm Radics József korábbi önkormányzati képviselő előkészítő munkáját is. Székesfehérvár Önkormányzata jelentős forrást, közel 10 millió forintot biztosított a szükséges felújításokra és az eszközbeszerzésre. A tecnikai-informatikai háttér megteremtése is időt vett igénybe. Ígéretünket betartva ma itt állunk és a körzetben élők, valamint az itt működő intézmények nevében is arra kérem az itt dolgozó rendőröket, hogy vigyázzák nyugalmukat, tegyenek meg mindent a környék közbiztonságáért!” – mondta el Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az avatáson résztvevők körbejárták az épületet. Az emeleti részen kerültek kialakításra az irodák, megfelelő bútorzattal és a központtal közvetlen összeköttetést biztosító informatikai hálózattal. Itt dolgozik majd a Körzeti Megbízotti Alosztály. Emellett egy előállító helyiség, irodák és egy kulturált ügyfélváró is kialakításra került.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >