Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fiatal finn politikusok voltak a Fidelitas vendégei Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Horváth Gellért  külügyi kabinet   
2008. szeptember 06.

ImageA Gyermek és Ifjúsági Konferencia, az Allianssi finn ifjúsági szervezetével, a magyar Külügyminisztérium, és a finn Oktatási minisztérium államközi megállapodása keretében szervez és valósít meg finn-magyar ifjúsági csereprogramokat. A negyedik csereprogram részeként 2008. szeptember első hetében fiatal finn politikusok érkeztek hozzánk.

A csoport 12 főből áll, vannak köztük koalíciós (konzervatív) pártiak, szociáldemokraták, liberálisok, centrum pártiak, baloldaliak, és svéd pártiak.

A csoport egyik felét, 5 ifjú, finn politikust fogadott a Fidelitas delegációja 2008. szeptember 4-én a Képviselői Irodaházban. Bár a program részleteire csak a kezdet előtt pár órával derült fény, mégis tartalmas eszmecserét folytathattunk a politikai paletta teljes színskáláját felvonultató csoporttal. Érdekes módon, nem pusztán a hozzánk közelálló konzervatívok voltak kíváncsiak a munkánkra.

A Fidelitas nevében Koszorús László, Madár Emese, Ozsváth Kálmán és Horváth Gellért fogadta a délután érkező csapatot. Laci röviden bemutatta a jelenlegi politikai helyzeten túl a Fidelitas rövid történetét, ifjúsági szervezetünk jelenjét, tevékenységét, a magyar belpolitikában betöltött szerepét.

Hála a résztvevők aktivitásának sok kérdést át tudtunk beszélni demokratikus átmenetről, választási kampányokról, az ifjúság helyzetéről és lehetőségeiről.

Horváth Gellért /külügyi kabinet/

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >