Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra beindult az élet a Fiskális úti rendelőben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 05.

Image A kilenc hónapig tartó felújítást és átépítést követően ismét a Fiskális úti rendelőkben fogadják a beteget a gyermek és felnőtt háziorvosok. A kívülről és belülről is megszépült épületet szívesen vették birtokba mind a szakemberek, mind a betegek-hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az első nap tapasztalatait összegezte Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, önkormányzati képviselő, Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, Dr. Füller Mária gyermekgyógyász főorvos, Dr. Kósa Zsuzsanna és Dr. Végh Valéria felnőtt háziorvosok.

 
Az első rendelési napon nemcsak a betegek keresték fel az újra megnyílt Fiskális úti rendelőt, hanem azok a páciensek is betértek, akik csak kíváncsiak voltak, milyen lett a megszépült környezet. Az épület földszintjén a gyermekorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot, míg az emeletei részben a felnőtt háziorvosi rendelőket alakították ki.
 
Az akadálymentesítés is megtörtént, hiszen a „beszélő” lifttel a kerekesszékkel és babakocsival érkezők is könnyen megközelíthetik az épület minden részét, a Braille írással feltüntetett információk pedig a látássérülteknek segítenek a tájékozódásban.
 
„Több, mint kilencvenmillió forintból, az Új Széchenyi Terv támogatásával újult meg és bővült ki a rendelő, amellyel jelentős lépés történt az öreghegyi fejlesztésekben.” – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi tanácsnok.
 
Hozzátette: „Modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő rendelő született. Az Európai Uniós pályázaton nyert pénzt Székesfehérvár önkormányzata 50 millió forinttal kiegészítette, ebből tudtuk ilyen színvonalon megépíteni a rendelőt.”
 
„ Az öreghegyiek és az itt dolgozó orvosok is régóta várták a felújítást. Az épület használata során kiderül majd, hogy szükség van-e módosításokra, átalakításokra ahhoz, hogy még komfortosabb körülmények között fogadhassák a betegeket.” –mondta Horváth Miklós Csaba képviselő.
 
”A következő nagy feladat még, amit rövid időn belül meg kell oldani, az a parkolóhelyek számának bővítése. Erre már készülnek a tervek.” – tette hozzá a képviselő.
 
Dr. Füller Mária gyermekgyógyász főorvos elmondta, kiváló körülményeket teremtettek az itt dolgozó orvosok számára, a felújított és bővített épületben és a gondozott kerttel. „Meglepetés volt számunkra, hogy nemcsak a helyiségek szépültek meg, hanem új bútorokat és számítógépeket is kaptunk.”
 
A felnőtt háziorvosi rendeléseket fent az emeleten helyezték el, két rendelővel négy körzetet látnak el váltott műszakban. Dr. Végh Valéria felnőtt háziorvos is örömét fejezte ki, hogy elkészült az új épület és teljesen akadálymentessé vált. A háziorvos kiemelte, hogy tágas betegvárókkal, korszerű bútorzattal fogadják a betegeket és új műszereket is kaptak, köztük egy defibrillátort, ami életet menthet.
 
Dr. Kósa Zsuzsanna felnőtt háziorvos kiemelte, az emeleti rendelők mellett egy külön vizsgálót alakítottak ki, ahol az EKG gép kapott helyet. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a Fiskális úti rendelőkben dolgozó háziorvosok továbbra is a megszokott rendelési időben várják a betegeket.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >