Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Biztonságban az iskolába jövet-menet
Biztonságban az iskolába jövet-menet Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 06.

Image Kezdetét vette a 2012/2013-as tanév. Hétfőn reggel valamennyi általános- és középiskolában reggel nyolckor becsengettek. A nyári szünetet követően azonban ez nemcsak az iskolás gyerekek és szüleik életében hozott változást, hanem a közlekedésben is. Tekintve, hogy ilyenkor a közúti forgalom megnő, illetve az iskolák környékén is nagyon sok gépkocsi jelenik meg, a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében az iskolakezdés idején különös figyelmet fordít az iskolák közelében lévő gyalogátkelőhelyek biztosítására.

 
Németh - Kész Mónika r. őrnag, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy évek óta hagyomány, hogy a tanévkezdéskor a rendőrök a polgárőrökkel és a közterület felügyelet munkatársaival közösen segítik a diákok, illetve a tanárok biztonságos iskolába jutását. Ez idén sem volt másképp.
 
Fejér megyében több, mint nyolcvan iskola környékén segítették az egyenruhások a közlekedést. Az iskolába való eljutáson túl azonban a hazajutást is segítik. Így a rendőrök a tanórák végeztével is az iskolák közelében lesznek, segítve a gyerekek úton való átkelését.
 
Ennek kapcsán tartottak Fejér megyében a rendőrök egyszerre két helyszínen is sajtótájékoztatót. Székesfehérváron, a Béke téren a Kodály Zoltán Általános Iskola előtt, míg Dunaújvárosban a Szórád Márton – Köztársaság út kereszteződésében a Dózsa György Általános Iskola előtt.
 
A tájékoztató keretein belül a székesfehérvári helyszínen Kaposvári Károly r. alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, míg Dunaújvárosban, Gál Ferenc r. őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa számolt be a közlekedésbiztonsági akción túl „Az iskola rendőr” programról, melynek részleteit korábban kiadott közleményünkben megtalálják.
 
A rendőrséggel kialakított jó kapcsolatról, valamint az iskolában megjelenő „rendőr bácsik” kapcsán a gyerekekben kialakult pozitív képről számolt be a sajtó képviselőinek Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgatója.
 
Mint hangoztatta, az eddigiek során kialakított konstruktív együttműködés, remélhetőleg a jövőben is folytatódni fog.
 
< Előző   Következő >