Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Hiemer-ház újjászületése képekben Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. szeptember 07.

Image A székesfehérváriak hosszú éveken keresztül vártak a Hiemer-ház teljes körű felújítására, amely 2005-ben kezdődött és 2011 októberében fejeződött be. Az épületegyüttes újjászületését figyelemmel kísérhetik egy új kiadványban, melynek nyilvános, ünnepélyes bemutatójára 2012. szeptember 11-én kerül sor.

 
A „Hiemer-Font-Caraffa-ház újjászületése” című képes krónika a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. gondozásban jelenik meg magyar és angol nyelven.
 
A szerkesztők a száraz, szakmai szövegezés helyett olyan nyelvezetet választottak, amely mindenki számára érthető és figyelemfelkeltő, túlnyomó többségben azonban a múltat, a felújítást és a jelent ábrázoló színes képekkel töltötték meg a közel száz oldalas kiadványt.
 
 
 
A könyv ünnepélyes és nyilvános bemutatóját 2012. szeptember 11-én, kedden 17.30 perctől tartják a Hiemer-ház Házasságkötő termében. Az eseményen köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, majd Koch Péter, a felújítás építész tervezője tart előadást az épületegyüttes történetéről és rekonstrukciójáról, ezt követően pedig Posch Ede, a kiadvány szerkesztője számol be a könyv létrejöttéről.
 
A bemutató végén a résztvevők a Házasságkötő termen, a Báltermen és a Gótikus termen áthaladó sétára indulhatnak, melynek során Igari Antal építész ismerteti a ház történetét.
 
Az érdeklődők a helyszínen kedvezményes áron, ezt követően pedig a Fehérvári Ajándékboltban vásárolhatják meg a kiadványt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >