Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Folytatódik a Legenda-projekt Tihanyban Nyomtatás E-mail
Írta: Őze Zsófia   
2012. szeptember 10.

Image A nyári idegenforgalmi szezon alatt, a vendéglátás zavartalansága érdekében, szüneteltek a Tihanyi Legenda Projekt kivitelezési munkálatai. Szeptemberben azonban több helyszínen is ismét munkához látnak, hogy jövő tavaszra Tihany történelmi magja teljesen megújult külsővel fogadhassa a turistákat.

 
A Pisky sétányon, a Csokonai ligetben, a Visszhang és a Batthyány utcán, a Kálvárián, a Borsos Miklós téren és a Kossuth utcán folytatódik az összességében 793 millió forintos Tihanyi Legenda Projektet (KDOP-2.1.1/A-09-2f-2010-0001) megvalósítása, amihez az Európai Unió és a Magyar Állam a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) keresztül közel 600 millió forinttal járul hozzá.
 
Szeptember elején kezdődött a földkábeles hálózat kialakítása a Garay utca-Pisky sétány kereszteződésénél, hogy aztán a Visszhang utcán a Batthyány utcai kereszteződésig készüljön el. Ennek köszönhetően eltűnnek a műemléki környezetet elcsúfító a légkábelek.
 
Ezzel párhuzamosan a Pisky sétányon folytatódik a támfal burkolása, a járófelület kialakítása. Az Apátság melletti terület parkosítása szeptember második hetében kezdődik. A Visszhang utcában felmarják az aszfaltburkolatot, majd három ütemben, november elejéig elkészül az úttest átépítése és burkolása. Szeptember közepén kezdődik a Batthyány utca 13. számnál lévő kávézót körülvevő közterület burkolása.
 
A Kálvárián új kőkereszteket, bronzszobrokat helyeznek el, valamint egy emlékkápolnát alakítanak ki. A Borsos Miklós téren az Apátsághoz vezető útszakasz felújítása, valamint a parkosítás szeptember közepén indul. A Kossuth utcában a Petőfi utcától a Kolostor étteremig levő járdaszakasz felújítása is megkezdődik. A főutca aszfaltozására 2013 tavaszán kerül sor.
 
A munkálatok zömét -- az időjárás függvényében -- előreláthatóan november 15-ig elvégzik, a parkosítás és az új útburkolatok kialakítása pedig jövő tavaszra fejeződik be teljesen.
 
A Tihanyi Legenda Projekt megvalósítói remélik, hogy a község történelmi magja jövő tavasszal már teljesen megújult külsővel, esztétikus és komfortos környezettel várja a turistákat.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >