Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nem sikerült javítani
Nem sikerült javítani Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. szeptember 10.

Image Bár Horváth András góljával a 42. percig vezetett Bécsben a Sapa Fehérvár AV19, a hazaiak az utolsó harmadban három gólt ütve megfordították a mérkőzést.

 

UPC Vienna Capitals-Sapa Fehérvár AV19: 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
Bécs, Albert-Schultz-Halle, 4200 néző, vezette: Altersberger, Fajdiga, Dreier, Piragic
UPC Vienna Capitals: Zaba - Bjornlie, Lakos A., Fortier, Gratton, Romano, Fraser, Lakos P., Schiechl, Olsson, Seidl, Veideman, Schweda, Soares, Blatny, Ferland, Peter, Woger, Fischer, Pinter, Schlacher
Vezetőedző: Tommy Samuelsson
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Pozsgai, Pratt, Bailey, Johansson, Mihály, Durco, Orbán, Benk, Sikorcin, Kovács, Hetényi, Magosi, Metcalfe, Németh, Tóth A.
Vezetőedző: Kevin Primeau
Gólszerzők: Romano, Blatny, Fortier, illetve Horváth
 
"A Bécs egy erős csapat, akik ellen mindig nehéz játszani. Hogy megfelelő eredményt tudjunk elérni nagyon jó munkát kell végeznünk védekezésben, támadásban pedig egyszerű és hatékony megoldásokat kell választanunk" - mondta a kezdés előtt Énekes Lajos, csapatunk másodedzője.
 
A Fehérvár ismét a sérült Sille Tamás és az eltiltott Frank Banham nélkül állt ki, a kapuban Adam Munro kezdett. Sofron előtt adódott az első lehetőség, de Zaba kapus hárított. Majd Phillipe Lakos mehetett a büntetőpadra, de nem sokáig volt előnyben a Sapa, pár másodperc múlva Horváth is a kiállítás sorsára jutott. Egyenlő létszámnál Fortier veszélyeztetett, majd Bailey két perces büntetése alatt Munro vette át a főszerepet: hiába záporoztak a bécsi lövések, "Munny" mindent védett. A második fehérvári emberelőny következett, Ferland pihent a büntetőpadon és ezt azonnal kihasználták az Ördögök. A 19. percben, szép passzok után, Horváth lőtt a hazai kapuba (0-1).
 
Bécsi támadásokkal indult a második húsz perc. A hazaiak helyzetét könnyítette, hogy emberelőnyben játszhatták végig a középső harmad nagy részét. A 23. percben Orbán kiállítása nyitotta a sort, majd miután visszatért, Kovács és Tokaji követte. Több, mint egy percig 5 a 3 ellen támadott a Capitals, de Munro eszén nem tudtak túljárni Grattonék. Közel három percig egyenlő létszámban küzdöttek a felek, majd ismét Orbán ment ki két percre, a harmad végén pedig Metcalfe-ot is kiküldték a játékvezetők. Gól azonban nem esett, így egygólós Sapa előnnyel fordulhattak a csapatok az utolsó játékrészre.
 
Metcalfe áthúzódó büntetését ugyan sikerült kivédekezni, de a 42. percben - egyenlő létszámnál - Romano kiegyenlített (1-1). Majd ismét emberhátrányba kerültek a Fehérváriak. Ezúttal Benk és Tokaji kapott két-két percet, ráadásul egy percig ismét kettős előnyben játszhatott a Capitals. A dupla előnyt nem, de a szimplát kihasználták a hazaiak: az 50. percben Blatny szerzett gólt, ezzel már náluk volt az előny (2-1). Két percre rá Fortier is betalált, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (3-1). A végén még Munro is lekorcsolyázott, de nem sikerült közelebb kerülni a hazaiakhoz. Most pár nap szünet következik, Ladányiék pénteken, a Znojmo otthonában szerezhetik meg első pontjaikat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >