Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több ezren voltak kíváncsiak a légi-földi bemutatókra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 11.

Image Idén is nagyon sokan kilátogattak a Börgöndi Repülőnapra, amelyet tizenhetedik alkalommal szervezett meg az Albatrosz Repülő Egyesület. A repülőnapot a város polgármestere nyitotta meg, aki két kisfiával látogatott ki a rendezvényre. Cser-Palkovics András arról is beszélt, hogy szeretné, ha Börgöndön sokáig otthona lenne a sportrepülésnek.

 
A repülés minden ágát megismerhették az érdeklődők a Börgöndi Repülőnapon. Műrepülő-bemutatók, ejtőernyős kupola-formaugrás, oldtimer gépek és hagyományőrzők bemutatója is várta az érdeklődőket a vasárnapi rendezvényen.
 
Az idei év egyik különlegessége volt, hogy tűzoltási gyakorlatot tartottak egy MI-2 helikopter és a tűzoltók segítségével.
 
Elkápráztatta a közönséget Veres Zoltán többszörös világrekorder és Európa bajnok, valamint Nádas Tamás, a motoros műrepülés világbajnoka is, és az egyesület egyik tagja is bemutatót tartott, hiszen Józsa Dávid a magyar vitorlázó műrepülés válogatott kerettagja lett idén.
 
A családi kulturális programok mellett harcművészeti bemutatók zajlottak egész nap és a fehérvári ralisokat is megismerhették az érdeklődők.
 
Az Albatrosz Repülő Egyesület a tavaly elindított kezdeményezését folytatva idén ötezer darab, 14 év alatti gyermekeknek szóló ingyen jegyet osztott szét a város iskoláiban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >