Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közös erővel az áldozattá válás megelőzéséért Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. szeptember 14.

Image A Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szakszolgálata, az Echo Innovációs Műhely és a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság együttműködésének eredményeként valósul meg a „Csillagkapu” modell program. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert több mint 100 millió forintos projekt az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítés fejlesztését szolgálja majd Fejér megye 108 településén.

 
A Megyeháza Dísztermében rendezett projektnyitó ünnepség díszvendégeként részt vett a Belügyminisztérium részéről dr. Magyariné dr. Nagy Edit szabályozási és koordinációs helyettes- államtitkár. A konferenciát Dr. Szabó Alíz, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szakszolgálatának igazgatója nyitotta meg. Bemutatta a pályázatban résztvevő szakembereket, és elmondta, hogy a tavalyi évben 1453 sértettet láttak el, ami a megyében megvalósuló bűncselekményeknek alig a 10%-a.
 
„Feladatunk, hogy nemcsak az áldozattá vált személye ellátása legyen hatékonyabb, hanem a bűnmegelőzés területén is találjunk olyan módszereket, hogy hatékonyabb legyen a társadalom védelme.” - tette hozzá.
 
A program fontos célja az is, hogy az állami és nem állami áldozatsegítő szervezetek igénybe vehető szolgáltatásai között megfelelő, az áldozatok védelmét, megsegítését hatékonyabban szolgáló egyensúlyi helyzet alakuljon ki.
 
Ezt követően Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője és Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg a rendezvényt! A kormánymegbízott a projekt kapcsán beszédében reményét fejezte ki, hogy 18 hónap alatt fontos változásokat tudnak elérni és 2014 januárjában büszkék lehetnek majd az eredményekre.
 
„A bűncselekmény áldozataivá vált embereket segítenünk kell abban, hogy ha már megtörtént a rossz, akkor nemcsak anyagilag, hanem társadalmilag és erkölcsileg is támaszra leljenek.” – hangsúlyozta Dr. Dorkota Lajos.
 
 
 
 
 
Az alelnök beszédében beszédében hangsúlyozta:
 
”Az Önök sikereihez a pályázat által nyújtott anyagi háttéren túl elengedhetetlen munkatársaik elkötelezettsége, szervezeteik erkölcsi tisztasága és a társadalom együttműködési hajlandósága is. A társadalom megfelelő viszonyának kialakításához és megtartásához úgy gondolom, hogy ezzel a pályázattal is egy lépéssel közelebb kerültünk. Remélhetően a Fejér megyei állami és nem állami szervezetek együttműködésében egy olyan kezdeményezés indult el ezzel a pályázattal, aminek érezhető hatása lesz a bűnmegelőzési munka általános megítélésében is.”- tette hozzá Törő Gábor.
 
Majd Mahler Balázs, a projekt vezetője tartott előadást a pályázatról. Elmondta: a Csillagkapu modell-program közvetlen célja az állampolgárok áldozattá válásának megelőzése és a bűncselekmény áldozataivá vált személyek sérelmeinek kezelése azzal, hogy hatékonyabbá teszi az ellátórendszert. A projekt további célja a településen felmerülő konfliktusok erőszakmentes megoldási módszereinek elterjesztése.
 
A program komplex szolgáltatással törekszik Fejér megyében a bűncselekményeket előidéző okok hatásainak csökkentésére. Állami és nem állami szervezetek működnek együtt a célok érdekében.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >