Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Születésnapi rugby torna a köfém pályán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 17.

Image Szombaton rendezte közösen a Budapest Únióval a Fehérvár Rugby Club születésnapi tornáját. A program különlegességét jelentette, hogy ezen a napon, 1985. szeptember 15.-én honosodott meg Székesfehérváron a rugby sport.

 
"A fejlődés azóta töretlen, mind hazai - mind nemzetközi viszonylatban." - nyilatkozta honlapunknak Gyölcsös Ferenc edző - "Városunkban alakult meg 1990-ben az első utánpótlás rugby csapat Magyarországon, s elsőként hozta létre a Fehérvár Rugby Club az első hazai női rugby csapatot 2000-en., megszámlálhatatlan bajnoki címet, bajnoki helyezést szerezve."
 
A nemzetközi eredmények is rendkívül figyelemre méltóak: 2006- ban Székesfehérvárról indult útjára az ENTC 4 nemzet válogatottjával. (Játékos, edző, és játékvezető képző).  Nára már 12 - 14 nemzet részvételével zajlik minden évben a program., amely a Világszövetség versenynaptárában is szerepel (IRB).
 
Székesfehérvárról 2006 őszén indult útjára a női rugbyben egyedülálló Közép európai kuparendszer a FEN - Liga, Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Magyarország részvételével. 
 
Ezen kívül megemlítendő, hogy a magyar női rugby a TOP 10 világranglista 10. helyén áll a lejátszott mérkőzések es a százalékos (65.5 %).győzelmek alapján.
 
"Ezen eredmények elérésében a fehérvári lányoknak oroszlánrész jutott." - mondta Gyölcsös Ferenc - "Sajnos az elmúlt 27 év alatt még nem sikerült önálló rugby-pálya megépítése a Fehérvár Rugby Clubnak..."
 
Születésnapi eredmények:
 
FRC - Exiles (Budapest) 22 - 0. / 10 - 0.
FRC - BEARS (Budapest) 34 - 14. / 15 - 7.
FRC - Elefántok 28 - 39. 17 - 14.
 
Az Elefántok ellen a végig vezető Fehérvár a mérkőzés lefújása előtt öt perccel még 28 - 27.-re vezetett, ekkor már a győzelem reményében a hazai csapat "lazított" a kiválló védekezésén az Elefántok ezt megérezve azonnal két célt vitt és nyerte a mérkőzést és a tornát.
 
I Elefántok,
II. Fehérvár Rugby Club,
III. Bears, IV. Exiles.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >