Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Utolsó harmadbeli összeomlás... Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. szeptember 17.

Image Negyven percig szoros mérkőzést játszott a Sapa Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburggal, az utolsó húsz percben azonban hat gólt kaptak Kevin Primeau tanítványai, így végül súlyos vereséget szenvedtek.

 

Sapa Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg: 2-9 (1-2, 1-1, 0-6)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3000 néző. Vezette: Smetana, Sporer, Siegel, Zehenthofer
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Tokaji, Pozsgai, Sofron, Vas M., Ladányi, Horváth A., Pratt, Banham, Bailey, Johansson, Orbán, Durco, Mihály, Sikorcin, Kovács Cs., Hajós, Hetényi P., Metcalfe, Magosi, Benk
Vezetőedző: Kevin Primeau
EC Red Bull Salzburg: Auld - Welser, Trattnig, Kristler, Bischofberger, Keller, Davison, Heinrich, Raffl, DiBenedetto, Latusa, Lupaschuk, Glenn, Kinasewich, Duncan, Regier, Mühlstein, Pallestrang, Pöck, Puschnik, Grenier
Vezetőedző: Pierre Pagé
Gólszerzők: Banham (2), illetve Heinrich, DiBenedetto, Pöck, Kinasewich, Regier (2), Lupaschuk, Duncan, Keller
 
Igazi rangadóra gyülekezett a fehérvári szurkolósereg, hiszen a Red Bull Salzburg vendégeskedett a Raktár utcában. Pierre Pagé tanítványaival szemben mindig presztízsharcot vív a Sapa, ráadásul a bikák egy 9-0-ás győzelemmel a lábukban érkeztek Fehérvárra. Kevin Primeau együttese is javuló formát mutatott, hiszen Ladányiék legutóbb 5-3 arányban diadalmaskodtak a roppant erős Znojmo otthonában és ezzel megszerezték első győzelmüket a ligában.
 
Erősen kezdett a Salzburg, többször is a kapu mögül próbálták meglepni Munrot, eredménytelenül. Egy Sofron-Ladányi összjáték jelentette az első veszélyes hazai akciót, de Auld védett. A 8. percben Durco ült a büntetőpadra, ezt kivédekezték a fiúk, de a 10. percben már megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A védők többször is felszabadíthattak volna, ám Heinrich lecsapott a korongra, középre korcsolyázott és Munro lábai között a hálóba lőtt (0-1). Majd az év eddigi legnagyobb mentését is láthattuk: egy piros-fehér mezes egyedül ugrott ki, már lövésre lendítette ütőjét, amikor Durco a semmiből bevetődve elkotorta előle a játékszert. Egyenlíteni a 18. percben sikerült. A Puschnik szabálytalansága miatt megítélt emberelőnyt - Mihály szenzációs passza után - az első tétmeccsét játszó Banham váltotta gólra (1-1). Nem tartott sokáig a fehérvári öröm. Pozsgai rögtön a gól után kiállt, az emberhátrány leteltekor DiBenedetto pókhálózta ki a bal felsőt, így salzburgi előnnyel ért véget az első húszperc (1-2).
 
A második játékrész Ladányi kiállításával és Munro bravúrjaival kezdődött. Egyenlő létszámnál Pratt lövése jelezte, hogy éledeznek az Ördögök, majd Banham adta vissza a kölcsönt Mihálynak, de hiába a forintos átadás, ezúttal nem lett gól a támadásból. A hazai fölény emberelőnyökben kamatozott. Mühlstein kiállítását még megúszta a Pagé-csapat, de Trattnigét már nem. A 32. percben Banham kapta középen a korongot és nagy erővel a kapuba vágta az egyenlítő gólt (2-2). Sajnos megismétlődött az első harmadban már látott jelenetsor: ismét Pozsgai kapott kétperces büntetést, ezt kivédekeztük, de egyenlő létszámnál - a védők határozatlanságát kihasználva - Pöck talált be (2-3). A harmadik vendéggól után Banham azonnal válaszolhatott volna, de Auld védett, majd következett a fehérvári tűzijáték: Sofron, Ladányi és Metcalfe is egyenlíthetett volna, de nem sikerült bevenni a vendégek kapuját, így maradt az egygólos hátrány az utolsó játékrészre.
 
Rémálomszerűen kezdődött a záró húszperc és úgy is folytatódott... Mindössze 11 másodperc elteltével, egy kényszerítő után, Kinasewich talált be (2-4). Nem sokkal később Sikorcin kapott kétperces büntetést akadályozásért és ezt is gólra váltották a Bikák. Ezúttal - a 43. percben - Regier mattolta Munrot (2-5). Csekély vigasz, hogy ezzel kiegészült a Sapa Fehérvár... Jó nyolcpercnyi gólcsend után újabb salzburgi emberelőny és újabb gól következett. Ismét Regier volt eredményes (2-6). Ám ezzel még nem volt vége, emberhátrányban is betalált a vendégcsapat. Nem is egyszer... Trattnig ücsörgött a büntetőpadon amikor az 52. percben Lupaschuk lőtte a hetediket (2-7), majd pár másodperc múlva Duncan következett (2-8). A teljesen összeomló Fehérvárnak Keller adta meg a kegyelemdöfést két perccel a vége előtt (2-9).
 
A bíztató znojmoi meccs után alaposan beleszaladt a késbe a Primeau-csapat, de az EBEL egyik nagy előnye, hogy nincs sok idő a kesergésre. Pénteken a Dornbirn otthonában javíthatnak Sofronék!
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >