Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Támogatás az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának
Támogatás az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 19.

Image Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 76,2 millió forint kormányzati támogatást kap a fehérvári jégkorong.

 
A jégkorong bekerült a kiemelt látványsportok közé, emellett nemcsak a rajongók, hanem a szponzorok száma is nő. Székesfehérvár Önkormányzata is minden évben jelentős összeggel segíti a Sapa Fehérvár AV 19 együttesét. Mindezek eredményeként jöhetett létre az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, amely a szép remények mellett sok működési nehézséget is hozott a működtető egyesület életében.
 
Az elmúlt években felhalmozott adósság kezelésére már kevésnek bizonyultak a helyi források: kormányzati segítséget kértek érintettek. Sajtótájékoztatón jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester, Ocskay Gábor szakosztály-igazgató és Fekti István, az Akadémia menedzsere, hogy 76,2 millió forintot kap az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, és így a fehérvári jégkorongcsapat EBEL-szereplését veszélyeztető problémák is elhárulnak. Székesfehérvár legsikeresebb sportágai között hosszú ideje szerepel a jégkorong. A Sapa Fehérvár AV 19 csapata nemcsak a hazai mezőnyben, hanem az osztrák bajnokságban is jelen van és népszerűsíti a sportágat.
 
Emellett megkezdte működését az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, amely az utánpótlás képzésében és a fiatalok sportra nevelésében is jelentős szerepet játszik, viszont jelentős kiadásokkal is jár. A társasági adózásban bevezetett törvényi változások, a jégkorong bekerülése a kiemelt látvány csapatsportágak közé mind jelentősen segítik a Sapa Fehérvár AV 19 csapatának működését. „Ocskay Gábor mégis azt a problémát jelezte felém, hogy a szponzorok, a sok a bérletvásárló és néző ellenére is jelentős anyagi gondokkal küzdenek.
 
Székesfehérvár Önkormányzata maga is minden évben jelentős összeggel és a csarnok működési költségeinek biztosításával támogatja a klubot. Ennek ellenére az utánpótlás kinevelésére létrehozott akadémia működtetése miatt több mint 60 millió forint adósságot halmozott fel a klub. Ez már a csapat szezonbeli szereplését is veszélyeztette. A szakosztály-igazgatóval így együtt fordultunk Miniszterelnök úrhoz.
 
A kormány csatlakozott a fehérvári összefogáshoz és pozitív döntésével segíti a magyar jégkorongot. Ezt a város nevében ezúton is köszönöm! Meggyőződésem, hogy a Sapa Fehérvár AV 19 csapata, valamint az ő EBEL-szereplési lehetőségük nélkül nincs magyar nemzeti együttes és magyar hoki sem. Arról nem is beszélve, mennyit számít a példa, amit maguk előtt láthatnak ezzel az Akadémia fiatal hokis növendékei.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az 1360/2012. (IX. 14.) számú határozat értelmében 76,2 millió forint támogatást biztosít a kormány az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia működtetéséhez, az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.
 
Ez olyan jelentős összeg, amelyet az eddig nyújtott forrásokon felül már sem a város, sem a szponzorok, sem maga a csapat nem tudott volna felvállalni. „Ha nincs ez a pénz, akkor nincs szereplés az osztrák bajnokságban, és napi működési gondokkal foglalkozhattunk volna az előttünk álló szezonban.” – erősítette meg Ocskay Gábor. A szakosztály-igazgató kiemelte, hogy azért került nehéz helyzetbe a csapat, mert a klub az Akadémia beindítása és működésének biztosítása kapcsán számos nem várt kiadással kellett hogy számoljon az elmúlt két évben.
 
A jégkorongsport hazai helyzetéről is beszélt Ocskay Gábor. Mint mondta, „a sportág jövőjébe vetett hitünket erősítette meg az, hogy a jégkorong bekerülhetett a kiemelt látvány csapatsportágak szűk körébe. Úgy érezzük, ez óriási elismerése és megbecsülése annak a munkának, amelyet a hazai jégkorongért dolgozók az elmúlt években, évtizedekben tettek a siker, a fejlődés érdekében.
 
A jövőért tenni akarás volt a célunk a 2010 áprilisában megalapított Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával is. A jégkorong iránt elkötelezett ifjak egy olyan intézmény keretei között tanulhatnak és sportolhatnak, amely nem csupán iskolát, vagy sportcentrumot, hanem egyfajta életmódot, rangot is jelent. A háttér biztosítása mindehhez jelentős költségeket emésztett fel és ennek révén alakult ki az a hiány, amelynek pótlására a kormányzat segítségét kértük és szerencsére meg is kaptuk. Nagyon örülök a támogatásnak és köszönöm a Sapa Fehérvár AV 19 nevében is a kormány döntését!”
 
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia képviseletében Fekti István menedzser vett részt a sajtótájékoztatón. Ő ismertette szakmai munkájukat, terveiket és köszönte meg a jelentős támogatást.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >