Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Aranyos vízirendőrök
Aranyos vízirendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 21.

Image A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottai az ország vízirendőreinek legjobbjai közé tartoznak. Ez derült ki azon a két napos víziközlekedés-rendészeti versenyen, amielyet Balatonöszödön rendeztek meg.

 
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy Benkovics László r. főtörzszászlós és Pallag József r. főtörzszászlós a megyei rendőr-főkapitányságok közötti megmérettetésen első helyen végzett.
 
Külön kategóriába tartoztak a dunai, a tiszai és a balatoni vízirendőrök, tekintve, hogy ezeken a helyeken szolgálatot teljesítő rendőrök teljesen más körülmények között dolgoznak, mint a kisebb vizeken hajózó kollégáik.
 
A három nagy vízi-közlekedésrendészeti rendőrkapitányságról három-három csapat nevezett a versenyre. A fejér megyei páros azonban az összesítésben is előkelő helyen végzett. Ugyanis a 13 összes induló csapat közül a harmadik helyen zártak.

 
 
Szerdán az elméleti tesztsor kitöltésére került sor, amiben a hajózási szabályzatra kérdeztek rá. Ma pedig a gyakorlati megmérettetésé volt a főszerep. Itt egyrészt szolgálati kisgéphajóval, másrészt vízi-biciklivel kellett végrehajtania különböző feladatokat a versenyzőknek.
 
Ezek között volt hajóelkötés, hajókikötés, mentőgyűrű áthelyezés, mentés, valamint szlalom is.
 
A Velencei-tavon szolgálatot teljesítő két vízi körzeti megbízott felkészülését a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Illés Mihály r. alezredes segítette.
 
< Előző   Következő >