Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Mezőszilasi orvvadász rendőrkézen
Mezőszilasi orvvadász rendőrkézen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 21.

Image Büntetőeljárás indult egy 37 éves mezőszilasi férfivel szemben, miután a sárbogárdi rendőrök tudomására jutott, hogy engedély nélkül ejt el vadakat, és egy frissen megnyúzott és kizsigerelt őztetemet meg is találtak nála.

 
Orvvadászatról kapott telefonhívást a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Ügyelete. A bejelentés szerint egy Mezőszilason élő férfi rendszeresen lövöldözik a háza körül, illetve a határban rendszeresen ejt el vadakat engedély nélkül.
 
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a járőrök a jelzést követően egyből a mezőszilasi címre mentek, de a férfit nem találták otthon. Családtagjai a rendőri intézkedés során zavartan viselkedtek, és azt hangoztatták, a rendőrök később menjenek vissza hozzájuk, ha már a férfi otthon lesz.
 
A járőrök azonban végignézték az épületet és az ahhoz tartozó melléképületeket is, melynek során a garázsban egy frissen nyúzott és zsigerelt őztetemre bukkantak, ami felakasztva lógott. Az őz feje már le volt vágva, a belsőségek egy vödörben voltak.
 

 
 
Amikor a rendőrök továbbfolytatták a férfi keresését, akkor a szomszédos telekről hangokat hallottak. Ahogy közelebb mentek, egy motorkerékpárra lettek figyelmesek, aminek motorblokkja még meleg volt. Miközben erről kérdezték a szomszédot, aki elmondta, hogy a motort nem ismeri, zajt hallottak a garázsból. Mikor visszamentek oda, az őztetemnek hűlt helyét találták.
 
Ekkor a ház körül kezdték el keresni a férfit, akit a szomszéd telkén, a méteres gazban találtak meg. A férfi a rendőri intézkedés során nem volt együttműködő, folyamatosan azt ismételgette, hogy a garázsában semmilyen állati tettem nem volt. Később azonban, amikor a rendőrök a szomszédos ház udvarán azt megtalálták, elismerte, hogy ő zsigerelte ki.
 
A később helyszínre érkező nyomozók a háznál, illetve a férfi tulajdonában lévő további két ingatlanon házkutatást tartottak, melynek során egy távcsöves puskát, további három vadászfegyvert, illetve több száz lőszert foglaltak le.
 
A mintegy 60 000 Ft-ot érő őz tetemét a rendőrök szintén lefoglalták, majd a mezőszilasi vadásztársaságnak adták át. A 37 éves mezőszilasi férfi ellen lopás miatt indult büntetőeljárás, de nem kizárt, hogy a későbbiek során a terhére róható bűncselekmények köre bővül.
 
< Előző   Következő >