Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy lépés előre
Egy lépés előre Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. szeptember 24.

Image A Sapa Fehérvár AV19 csapata kiváló védekezésének és kapusteljesítményének hála a bajnok otthonában szerezte meg szezonbeli második győzelmét.

 

EHC Liwest Linz-Sapa Fehérvár AV19: 1-4 (0-1, 0-3, 1-0)
Keine Sorgen Eisarena, 3700 néző, vezette: Bogen, Fajdiga, Hollenstein, Hribar
EHC Liwest Linz: Westlund (Hirn) - Murphy, Hedlund, Baumgartner, Ouellette, Leahy, Dorion, Macdonald, Grabher, Hisey, Engelhardt, Lukas R., Mitterdorfer, Lebler, Oberkofler, Mairitsch, Mayr, Scholz, Spannring, Lukas P., Wolf
Vezetőedző: Rob Daum
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Tokaji, Banham, Vas, Ladányi, Pratt, Hetényi, Sofron, Johansson, Bailey, Durco, Pozsgai, Mihály, Sikorcin, Kovács, Orbán, Hajós, Magosi, Metcalfe, Benk
Vezetőedző: Kevin Primeau
Gólszerzők: Lebler, illetve Sofron, Benk, Johansson, Pozsgai
 
Ahogy Énekes Lajos fogalmazott, a szezon legnehezebb mérkőzése várt a Sapa Fehérvárra. Egyrészt a bajnok otthonában fellépni sohasem könnyű, másrészt most nem volt elég a tisztes helytállás, mindenképpen pont, vagy pontok kellettek Linzből.
A mérkőzés előtt ismét változtatott a szakmai stáb: a kapuban ezúttal Bálizs Bence kapott bizalmat, míg Banham az első sorba került Vas és Ladányi mellé, Sofron pedig Baileyvel és Johanssonnal alkotott csatártriót.
 
Erősen kezdett a házigazda: Murphy kék vonalas bombáját hárította Bálizs. A túloldalon Metcalfe-é volt az első kísérlet, ezt Westlund hatástalanította. Nehéz percek következtek: sorrendben Hetényi, Horváth és Sofron is a kiállítás sorsára jutott, de a hazaiak csak helyzetekig jutottak, gólig nem. A sok kihagyott linzi helyzet aztán megbosszulta magát. A 18. percben Johansson passzából Sofron volt eredményes (0-1). Hiába tartózkodott többet a Black Wings a Sapa védőharmadában - a kapuralövések aránya 16-6 volt oda - mégis fehérvári előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.
 
Banham kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a második játékrészt a Sapa. Leahy járt legközelebb az egyenlítéshez, de szerencsére kimaradt a helyzet. Egyenlő létszámnál - a 22. percben - Benk találata sokkolta a házigazdákat (0-2). Hiába támadott jóval többet a hazai gárda, a fehérvári gólok összezavarták Rob Daum csapatát. A 25. percben Sofron visszaadta a kölcsönt Johanssonnak. Ezúttal ő adta a passzt és a svéd-kanadai légiós lőtte a gólt (0-3). Ám nem volt még vége: a 29. minutumban Pozsgai is betalált Westlund kapujába (0-4). A gól után az amerikai kapust le is cserélték, helyét a fiatal Hirn foglalta el. Az utolsó percekben magához tért a Black Wings Linz, de Bálizs továbbra is magabiztosan tette a dolgát. A végén még Banham tesztelte a frissen beállt Hirn képességeit, de az eredmény már nem változott.
 
A záróharmadot így magabiztos előnyről kezdhette a Sapa Fehérvár. Ennek megfelelően védekezésre rendezkedtek be Horváthék. Jött is a hazai csapat, de Bálizs erős bástyaként tornyosult a vendégkapu fölé. Az ezen az estén kiválóan záró fehérvári reteszt csak a 49. percben törte fel a Linz. Ekkor Lebler szépített és hozta vissza a bajnok reményeit az utolsó tíz percre (1-4). Az Ördögök védekezése és Bálizs teljesítménye azonban továbbra is elsőrangú volt, így nem tudtak közelebb férkőzni Ouellette-ék, akik az utolsó percekre - Phillip Lukas fegyelmezetlensége miatt - emberhátrányba kerültek, így végképp elszállt minden esélyük.
Az akarat - akárcsak a Dornbirn ellen - ismét rendben volt és ez most koncentrált és fegyelmezett játékkal - és a Kevin Primeau által eddig hiányolt szerencsével is - párosult. Ezek együttese hozta meg a szezon második győzelmét. Ünnepelni azonban nincs idő, pénteken a Klagenfurt következik, szintén idegenben.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >