Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Rekord számú résztvevő az idei Lecsőfőző Vigasságokon
Rekord számú résztvevő az idei Lecsőfőző Vigasságokon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. szeptember 24.

Image Idén is több tízezer ember látogatott ki a Fehérvári Lecsófőző Vigasság programjaira. A Romkerttől a Városház térig kézműves sátrak várták a látogatókat, a Várkörút teljes hosszában pedig rekord számú versenyző főzött, 540 csapat szállt versenybe a Lecsókirályi címért! dr. Cser-Palkovics András polgármester a rendezvény megnyitóján arról beszélt, hogy a Lecsófőző Vigasságok a város különleges színfoltjává vált, baráti közösségek, munkahelyi közösségek, családok jönnek el, hogy közösen főzzenek és beszélgessenek egymással.

 
„Mindezt Sipos Józsefnek köszönhetjük, aki nélkül ez a rendezvény nem jött volna létre.” - emelte ki Székesfehérvár polgármestere, aki egyben adakozásra is kérte a fesztivál résztvevőit.
 
Jövőre a pákozdi csata 165. évfordulója lesz, ennek méltó megünneplésére egy nagyszabású, csatajelenteket felelevenítő műsorral készülnek, amelynek megvalósításához támogatói jegy váltásával bárki hozzájárulhat. Erre a városi óriáskondér mellett, a Honvédség sátrában van lehetőség.
 

 
Az idei évben összesen húsz csapatot díjaztak a Lecsófőző Vigasságokon. Buda Márton műsorvezető egyenként szólította fel a színpadra a díjazottakat, a közönség ovációjától kísérve.
 

 
A Lecsókirály kitüntető címet 2012-ben a 478-as asztal, a Villamos Független Szakszervezet csapata érdemelte ki és a csapat főszakácsát Baranyai Bélát - aki egyébként villamosvezető - "koronázták" Lecsókirállyá a színpadon. A második helyezett - az 59-es számú asztal - egy bográcsot és 10 darab Videoton FC mérkőzésre szóló belépőjegyet nyert. A harmadik helyezett - az 57-es asztal - AVON kozmetikai csomagot kapott jutalmul.
 
A díjakat Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere adta át.
 
 
 
A díjátadó után a Ladánybene 27 együttes teremtett jó hangulatot. A zenekar, amely 1991-ben az első reggae albumot készítette el Magyarországon, éppen az együttes nevében szereplő számmal ünnepelt: 1985-ben, 27 évvel ezelőtt alakultak.
 
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >