Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Városházán köszöntötték a rally bajnokot Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 26.

Image A Városháza kistanácstermében rendezett találkozó keretében személyesen gratulált Székesfehérvár polgármestere a Matók Ádám – Szabó K. Tián duónak. A páros megszerezte a magyar bajnoki címet a szeptember elején megrendezett 38. Kassa Rally-n. A diadal tovább öregbíti a város sportban aratott jó hírnevét. – hangzott el az eseményen.

 
Márciusban az Országalmánál mutatták be azt a Székesfehérvár címerét is viselő Honda Civic Type R autót, mellyel a magyar mezőny legfiatalabb versenyzője, Matók Ádám és navigátora, Szabó K. Tián nekivágott a 2012-es országos rally bajnokságnak.
 
A 22 éves székesfehérvári pilóta tavasszal készen állt arra, hogy kategóriájában magyar bajnoki címet szerezzen, és úgy tűnik, erőfeszítései nem voltak hiábavalóak: a Tatabánya, a Bükfürdő, a Mecsek, a Veszprém és a Kassa Rally-n szerzett összpontszámának köszönhetően első ízben szerezte meg a magyar bajnoki címet. Székesfehérvár polgármestere a Városházán fogadta ma délután a Tobak Team Hungary kettősét, Matók Ádámot és Szabó K. Tiánt, hogy személyesen fejezze ki örömét és gratuláljon a versenyzőknek.
 
Dr. Cser – Palkovics András elmondta: „Újabb bajnokokat avathatunk a Bajnokok Városában, ami dicsőséggel és büszkeséggel tölt el minket! Két fiatal sportoló merész álma vált valóra, ez pedig bizonyítja, hogy elszántsággal, kemény küzdelemmel és alázattal minden elérhető!”
 
Székesfehérvár polgármestere azon meggyőződésének adott hangot, hogy a sikerek itt nem értek véget és további támogatásáról biztosította a bajnok pilótát és navigátorát.
 
A találkozón Matók Ádám hangsúlyozta: örül annak, hogy nem szakították meg győzelmi sorozatukat és veretlenül megnyerték a bajnokságot. Szavai szerint óriási dicsőséget jelent számára, hogy egy olyan nehéz versenyen, mint a kassai volt, nagyon erős ellenfelek mellett tudtak nyerni.
 
Elmondta: „Nagy élmény volt, ahogy a céldobogónál szólt a „Ria, Ria, Hungária!”. Elmondhatatlan, mit éreztem akkor, amikor a magyarok szurkoltak nekünk!”
 
A pilóta köszönetét fejezte ki szülővárosának: „Külön köszönöm Székesfehérvár városának és Polgármester Úrnak, hogy mögöttem állnak, mert mint született fehérvári sportolónak, ez számomra különösen sokat jelent. Nagyon örülök annak, hogy egy olyan városban, melynek a szlogenje is az, hogy a „Bajnokok Városa”, bajnok tudtam lenni! A város első, első osztályú bajnoki címét szereztem meg a rally szakágban, ez pedig mindenképpen történelmi esemény!
 
Matók Ádám ígéretét fejezte ki, hogy a szurkolók nem fognak benne csalódni a továbbiakban sem.
 
„Jövőbeli célunk, hogy minél több nemzetközi versenyen, minél több győzelmet arassunk, és nemzetközi bajnoki címet szerezzünk Székesfehérvár címere alatt!”
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >