Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Pozsgai Tamás: "Ez a győzelem lendületet ad" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. szeptember 26.

Image A Linz ellen gólt szerző fiatal hátvédünk első szezonját játssza az osztrák jégkorongligában. Eddigi tapasztalatiról és az előttünk álló feladatokról beszélgettünk.

 

Gratulálok az első EBEL gólodhoz. Hogy emlékszel vissza a szituációra?
Egy támadásnál előre keveredtem és egy lecsorgó korong hozzám került. Nem volt hely sok mindent csinálni, így kapura húztam és szerencsére a kapus lábai között valahogy bement. Nagyon örültem neki. Egy kisebb kő esett le a szívemről, hogy viszonylag hamar meglőttem az első gólom.
 
Minek volt köszönhető a linzi siker?
Ezen a meccsen tényleg úgy játszottunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Minden egyes korongért csúsztunk-másztunk, minden lövést blokkolni akartunk, igazi csapatként küzdöttünk. Már a Dornbirn ellen is jók voltunk, de ott nem jött ki a lépés és szerencsénk sem volt bizonyos helyzetekben. Remélem ez a győzelem olyan lendületet ad, hogy sikerül a megtalált úton maradnunk és ha ki is kapunk a későbbiekben, ettől a játéktól az sem tántorít el minket.
 
Első szezonodat játszod az osztrák ligában. Mik a fő különbségek a MOL ligához képest?
Elsősorban a játék sebességet emelném ki. Itt nincs idő úgymond semmire. Előre kell tudnod hova adod a passzokat, hova lövöd a korongot. Sokkal gyorsabban kell gondolkodni, mint amit korábban megszoktam. Ezenkívül fizikálisabb a játék. Például a sarokban, a test-test elleni küzdelmek egy-egy korongért sokkal keményebbek. Ráadásul ebben a ligában nagyobb és gyorsabb játékosok vannak.
 
Hogy érzed, sikerült már átállnod a liga sebességére?
Őszintén megvallva az elején egy kicsit nehezebben vettem fel a tempót, mint ahogy szerettem volna. Azóta már a hatodik meccsnél járunk és úgy érzem most már rendben leszek.
 
Pénteken Klagenfurtba utaztok, majd vasárnap a Villach érkezik Fehérvárra. Mit vársz ettől a két mérkőzéstől?
A többieket szoktam kérdezgetni, így tudom, hogy hazai pályán mindenki nagyon jól játszik, de vannak különösen veszélyes csapatok. Ilyen a Klagenfurt is, akik otthon nagyon lendületes hokit játszanak. Tudom, hogy vasárnapi ellenfelünk, a Villach is alaposan megerősödött, nem véletlenül vezetik a tabellát. Nagyon nehéz mérkőzések lesznek, de bízom a csapatban és abban, hogy további bravúrokat tudunk elérni akár már Klagenfurtban is. Vasárnap pedig nem lehet más célunk, mint megszerezni első hazai győzelmünket saját közönségünk előtt.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >