Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét böndörödnek Maroshegyen
Ismét böndörödnek Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 27.

Image A szombati szüreti mulatságra szeretettel várják a székesfehérváriakat. Hagyományos és új programok egyaránt lesznek.

 
Ötödik alkalommal rendezik meg szeptember 29-én, szombaton a Maroshegyi Böndörödőt. A szüreti mulatság keretében ismét színes, szórakoztató programok egész sorával várják a városrészben élőket és a vendégeket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren.
 
Lesz főzőverseny, családi vetélkedő, mesemondás, operett műsor, néptáncbemutató és természetesen nem maradhat el a szüreti felvonulás sem, amely délben indul Magyarország első borudvarhölgye közreműködésével. A programokat sajtótájékoztatón ismertették.
 
„A Maroshegyi Böndörödő igazi közösségi rendezvény, melyre a városrészben élőkön túl valamennyi székesfehérvári lakost szívesen várjuk! A Lecsófesztiválhoz hasonlóan nálunk is kiváló alapot ad a jó hangulathoz a főzőverseny, illetve bemutatkoznak a hagyományőrzőink és az oktatási-nevelési intézményeink csoportjai” – hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester.
 
Maroshegy önkormányzati képviselője kiemelte: a városrészi rendezvényeknek van életképességük Székesfehérváron, hiszen a helyi közösségek, családok, baráti társaságok a gazdasági nehézségek ellenére is igényt formálnak az örömteli, együttes időtöltésre. Ezt tapasztalhatjuk például Börgöndön, Feketehegy-Szárazréten és Öreghegyen. A Maroshegyi Böndörödőt a hagyományok és az újdonságok jegyében szervezik meg.
 
A főzőversenyen a bográcsozókon kívül várhatóak tárcsán sütő csapatok, lesz mesemondás az Óperenciás Mesemondó Versenyen részt vett gyerekek közreműködésével, és bemutatkozó foglalkozást tart a Gárdonyi Géza Művelődési Házban hamarosan induló Zengő Bölcső klub, melyet babák, kisgyermekek számára szerveznek. – nyilatkozta Adorján Viktor, az intézmény igazgatója.
 
Nem maradhat el a szokásos szüreti felvonulás és a mókás családi vetélkedő sem, illetve várhatóak kézműves foglalkozások, harcművészeti bemutatók, madárijesztő-kiállítás és régi gyermekjátékok is.
 
Az esti programkínálattal elsősorban a felnőtteket célozzák meg: Váradi Eszter Sára és Keller János operett-összeállítására és a Shadows Emlékzenekar koncertjére várják a közönséget.
 
A nap folyamán külön standon mutatkozik be a Gaja Környezetvédő Egyesület és a Gáspár Attila Zöld Kerekasztal Társaság.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >