Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérváron is készülnek az Országos Könyvtári Napokra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 28.

Image Sajtótájékoztatón ismertették a Megyei Könyvtár, a Városi Könyvtár és az Aranybulla Könyvtár Alapítvány programjait.

 
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség hatodik éve hirdeti meg az Országos Könyvtári Napokat 2012. október 1-7. között. A programsorozattal az emberek sokaságának figyelmét kívánják a könyvtárakra irányítani a nagyvárosokban éppen úgy, mint a kistelepüléseken, ezért az ország valamennyi könyvtárában bőséges kínálattal várják az érdeklődőket. A székesfehérvári eseményekről sajtótájékoztató keretében számoltak be az intézmények vezetői.
 
Az idei programsorozat az Európai Unió „Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve 2012” eseményeihez kapcsolódik, melynek célkitűzése, hogy az emberek testileg és szellemileg is egészségesek maradjanak, így tevékenyebb szerepet játszhatnak a munkaerőpiacon és abban a közösségben, ahol élnek. Kiemelt figyelmet kap a család, benne az idősebb korosztály tapasztalatainak átadása.
 
Fejér megyében Székesfehérvárral együtt 12 település kapcsolódott az országos kezdeményezéshez. – közölte az eseményeket koordináló Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár igazgatója.
 
Magony Imre elmondta: náluk hétfőtől szombatig féláron, vasárnap pedig ingyen lehet beiratkozni. Kiemelt nap lesz október 4-e, csütörtök, ekkor egészségnapot szerveznek a legkülönfélébb ingyenes szűrővizsgálatokkal, illetve a már megszokott Életmentő Könyvtár-Tér keretében a mentőkön és a tűzoltókon kívül rendőrkutyás bemutatót is tartanak.
 
A Könyves Vasárnapon kiállítás nyílik az idén 60 éves megyei könyvtár történetéről, illetve lesz raktártúra, könyvvásár és ingyenes számítógép használat. A könyvtári szakmában az Országos Könyvtári Napok az év egyik legkiemeltebb programsorozata az Ünnepi Könyvhét mellett. – hangsúlyozta Jávorfi Róbert, a Városi Könyvtár igazgatója.
 
Kiemelte, hogy a Megbocsátás hete keretében az olvasók büntetés nélkül vihetik vissza a lejárt kölcsönzési határidejű kiadványokat, vasárnap pedig ingyenes lesz a beiratkozás. A
 
tagkönyvtárak mindegyike bekapcsolódik a programokba: várható előadás az időskori egészségvédelemről, thai masszázs, idősek versíró és szavalóversenye, illetve mesemondó verseny általános iskolásoknak. Fischer Imre ismert kineziológus és pszichológus „Időskori kapcsolatok, életvezetési tanácsok” címmel tart előadást, valamint műsoros beszélgetéssel érkezik Bács Ferenc színművész.
 
Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány olyan programokkal készül, melyek közül minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. Csiszárné Mahler Mónika igazgató kiemelte: szerveznek játékos környezetvédelmi délelőttöt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, lesz filmvetítés Fertő Imre karintiai utazásairól, illetve író – olvasó találkozó Karinthy Márton íróval.
 
Az Aranybullánál egész héten ingyen lehet beiratkozni, és ugyancsak térítésmentes az internet-használat.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >