Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közgyűlési döntések Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. szeptember 28.

Image A Fejér Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén Vargha Tamás elnök vezetésével elfogadta dr. Varga Péter Fejér megye rendőr-főkapitányává történő kinevezését, az országos ivóvíz-javító program elfogadásáról szóló beszámolót és úgy határozott: 100 ezer forinttal támogatja a Fejér Megyei Önkormányzat a jövő év szeptemberében 165 éves pákozdi csata méltó felidézését. A részletekről a Fejér Megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón számolt be.

 
- Dr. Hatala József r. altárbornagy, országos rendőrfőkapitány 2012. augusztus 31-i hatállyal Dr. Simon László r. dandártábornok úr, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének visszavonását, egyben Magyarország Belügyminiszterénél Dr. Varga Péter r. ezredes úr Fejér megye főkapitányává történő kinevezését kezdeményezte.
 
A közgyűlés az első napirendi pontként véleményezési jogkörében eljárva támogatta Dr. Varga Péter r. ezredes úr Fejér Megyei Rendőrfőkapitánnyá történő kinevezését. A testület a megyei főkapitányt és dr. Balogh János r. dandártábornokot, a Készenléti Rendőrség Parancsnokát külön köszöntötte a közgyűlési teremben. A költségvetésről szóló napirendek előtt a közgyűlési elnök említést tett arról, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén a Csákberényben rendezett Megyenapon két fontos döntést hozott.
 
-A tavaly indított Fejér Termék Program folytatásaként, egy fejlesztésre irányuló 200 milliós pályázat benyújtását szavaztuk meg. A pályázat egy piac megvalósításával segítené elő sok egyéb mellett a helyi termékek helyi piacra jutásának megkönnyítését, a munkahelyteremtést, az élelmiszerbiztonságot.
 
Majd a folytatásban elmondta, hogy a megyenapi ünnepi ülésen szándéknyilatkozatot fogadtak el arról, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Pákozd Község Önkormányzata, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Katonai Emlékpark Nonprofit Kft. megrendezi 2012. szeptember 25- 30. között a Honvédfesztivál 2012. évi programsorozatát.
 
L. Simon László országgyűlési képviselő javaslatára a tíz nemzeti emlékhely közé bekerült a civil kezdeményezésre létrejött Pákozdi Katonai Emlékpark is. A fehérvári Romkerttel együtt megyénk így egyszerre két nemzeti emlékhellyel is büszkélkedhet. - hangsúlyozta Vargha Tamás.
 
Mint mondta: ehhez is kapcsolódott a Fejér Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetésének módosításáról szóló javaslat. Jövő év szeptemberében lesz ugyanis a diadalmas pákozdi csata 165. évfordulója. A csata méltó felidézése érdekében civil szervezetek közadakozást kezdeményeztek, melyet a Fejér Megyei Önkormányzat 100 ezer forinttal kíván támogatni.
 
Vargha Tamás tájékoztatójában a napirendek közül kiemelte az országos ivóvíz-javító program elfogadásáról szóló beszámolót, mert a víz nemzeti kincsünk. A Közgyűlés kiemelten fontosnak tartja az egészséges, előírásoknak megfelelő minőségű ivóvíz biztosítását Fejér megye teljes területén, melynek mielőbbi teljesülése érdekében fontos és indokolt az Ivóvízminőség-javító Program keretében megvalósuló beruházások állam általi átvétele és megvalósítása valamennyi érintett Fejér megyei település esetében - hangsúlyozta az elnök. Az EU-s és hazai jogszabályi előírások tekintetében, jelenleg a Fejér megyei települések közel 10 %-án kifogásolt a szolgáltatott ivóvíz minősége.
 
Az érintett települések polgármesterei valamennyien pályáztak az ivóvízminőség-javítás tervezési előkészítésére, a következő ütemben pedig a beruházások megvalósítása következhet, pályázati támogatás segítségével. Szeptember 20-án került kihirdetésre a Kormány „egészséges ivóvíz biztosításához szükséges intézkedésekről” szóló határozata, valamint „az egyes ivóvízminőség-javító beruházások saját hatáskörben történő megvalósításáról” szóló határozata.
 
E jogszabályok segítségével jelentősen felgyorsulhatnak az ivóvízminőség-javító beruházások, Fejér megyében Polgárdi - Tekerespuszta ivóvízminőség-javítása az állam saját hatáskörű beruházásaként valósul meg. A közgyűlés véleményezés után elfogadta Alap, Vértesboglár, Ercsi, Perkáta és Székesfehérvár MJV - valamint „Székesfehérvár – Boba vasútvonal fejlesztésével kapcsolatos - Településszerkezeti és szabályozási tervét.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >