Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Idősek Világnapja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 01.

Image Az Idősek Világnapja alkalmából műsorral köszöntötték a nyugdíjasokat. Itt került átadásra a Pro Caritate Albae Regiae díj is.

 
A hagyományoknak megfelelően az idén is a Vodafone Sportcsarnokban köszöntötték a város nyugdíjasait az Idősek Világnapja alkalmából. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai, valamint Füredi Nikolett, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor és Keller János színművészek adtak műsort.
 
A Vörösmarty Színház művészeinek produkciója előtt Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a megjelenteket.
 
"Szeretnénk annak a lehetőségét megteremteni, hogy az idősek ne otthon tudják csak eltölteni az idejüket, hanem klubokba, rendezvényekre, eseményekre járva közösségben legyenek és ezáltal maguk is fiatalnak érezzék magukat. Ezért is kiemelkedően fontos a város nyugdíjasklub-hálózata, amely szerencsére régóta nagyon jól működik Székesfehérváron. A város köszönettel tartozik azoknak az időseknek, akik évtizedeken át építették, gondozták Székesfehérvárt." - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.
 
Az ünnepség keretében adta át Székesfehérvár polgármestere a "Pro Caritate Albae Regiae" díjat.
 
A közgyűlés által alapított elismerést elsőként Márton Zoltán vehette át. Az Esélyek Háza -Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda vezetőjeként sokat tett az elmúlt években az esélyegyenlőségért. Az iroda munkatársai - az ő irányításával - magas színvonalú munkátvégeztek Fejér megyében a hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének javításában, a hozzájuk fordulók segítésében és a nem minden sorsot lefedni tudó jogszabályok közötti eligazodásban.
 
Nagy tömegeket megszólító programokat, előadásokat, fórumokat, tanfolyamokat szerveztek. Mindezeket elismerve adományozta Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Pro Caritate díjat elsőként Márton Zoltánnak.
 
Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek –önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.
 
Az idősek tisztelete, az elfogadás, a támogatás mind-mind azt jelzi, hogy társadalomnak ők is hasznos tajgai, és a fiatalabb generációknak szükségük van arra, hogy megosszák velük élettapasztalataikat, tudásukat.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >