Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elismerés a helyi önkormányzatok érdekében végzett munkáért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. október 03.
Helyi Önkormányzatokért Díjat kapott a Megyei Jogú Városok Szövetsége.
 
A Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter díjazta a megyei jogú városokat tömörítő szervezet munkáját. Az elismerést Kósa Lajos elnök vette át Tállai Andrástól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából Budapesten tartott ünnepségen.
 
A közszolgáltatási, közigazgatási és önkormányzati reform előkészítése és megvalósítása, valamint a reformok jogszabályi előkészítésében tanúsított kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül Helyi Önkormányzatokért Díjat adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének.
 
A díjat megtestesítő plakett Magyarországot és a címert ábrázolja a Kárpátok koszorújának ölelésében. A 22 éves Megyei Jogú Városok Szövetsége - amelynek egyik alelnöke Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András - a városok irányítóinak közösségeként együttesen keresi azokat a megoldásokat, amelyeket valamennyien hasznosíthatnak, és amelyek könnyebbé teszik az önkormányzati működést, valamint a tagvárosokban élő közel hárommillió ember életét.
 
Az Országgyűlés a Helyi Önkormányzatok Napjává 2000-ben nyilvánította szeptember 30-át, annak emlékére, hogy ezen a napon tartották a tanácsrendszert követő első demokratikus helyhatósági választásokat.
 
A Megyei Jogú Városok Szövetsége a díj átadása kapcsán köszönetét fejezi ki a megyei jogú városok választott tisztségviselőinek és az Önkormányzatoknál dolgozó köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, akik lelkiismeretes munkájukkal, szakmai tapasztalataikkal hozzájárultak a sikeres érdekérvényesítéshez.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >