Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ÓVD MAGAD, VÉDD A KÖRNYEZETET! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 04.

Image A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve sajtótájékoztató keretében is meghirdette október 1-jén az „ÓVD MAGAD, VÉDD A KÖRNYEZETET!” – példa értékű pályázatot, mely dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott és a Fejér Megyei Kormányhivatal erkölcsi támogatásával egy sajátos primer prevenciós lehetőséget ragad meg, a dohányzás visszaszorítása érdekében.

 
A Fejér megyei óvodák részére meghirdetett pályázat ismertetésén felül a média képviselői tájékoztatást kaptak a magyar felnőtt lakosság dohányzási szokását vizsgáló felmérés eredményéről is.
 
A pályázó óvodának három kritériumnak kell megfelelnie: 1. Elindítja intézményben az Óvodai Dohányzás Megelőzési Programot (ÓVD MEG program). 2. Kiérdemli a „Nemdohányzó Óvoda” megtisztelő címet. 3. Beszámol az intézmény keretein belül lezajlott környezettudatos nevelésről.
 
A pályázattal minden óvodás nyer. Tiszta levegőt, élhető környezetet, megalapozott tudást, mellyel felvértezve könnyebb lesz ellenállni a dohányzás csáberejének és természetesen, különböző díjakat is: kirakós játékot és egy őshonos fát az óvoda udvarára.
 
Az országban egyedülálló "Nemdohányzó Óvoda" címet megszerző intézményeket pedig olyan táblával tüntetjük ki, mely látványos, játékos formában hirdeti dicsőségüket és elkötelezettségüket.
 
Kihasználva Fejér megye adottságát, a pályázat nyertes óvodásait pedig meghívja a magyar Mikulás Nagykarácsonyba, november 15-ére. Azért éppen akkorra, mert minden év november harmadik csütörtökén szerte a világban „Ne gyújts rá!” napot tartanak a dohányzás visszaszorítása érdekében.
 
Miért példaértékű még ez a pályázat? Mert bizonyítja azt is, hogy vannak még olyan emberek, közösségek, cégek, akik a jó ügy érdekében képesek összefogni, áldozatot hozni.
 
A pályázathoz partnerként csatlakozott a Mikulásfalva Nonprofit Kft, a Cserepezde Bt., valamint a Vértesi Erdő Zrt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >