Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT A BORNAPOKON AVATJÁK FEL A MEGÚJULT BELVÁROST MÓRON Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. október 04.

Image Megszépült épület és köztér avatásával, valamint a felújított belvárosi park névadásával és felszentelésével különleges, ünnepi pillanatok előzik meg a Móri Bornapok megnyitóját október 5-én (pénteken). A város Önkormányzata sikeresen pályázott a Közép-dunántúli Operatív Program keretein belül meghirdetett "Értékmegőrző és funkcióbővítő város-rehabilitáció a 10 000 fő feletti és 20 000 fő alatti városokban" című konstrukcióra. A munkálatok során megújul Mór történelmi belvárosa.

 
Egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően Mór történelmi belvárosa közel 671 millió forintból újul meg. Az önkormányzat sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében, és 479. 808. 787 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a belváros rehabilitációjára.
 
A munkák idén tavasszal kezdődtek meg és a hétvégén már birtokba vehetik a város lakói a megújult Kapucinus teret, az átépített belvárosi parkot és a felújított Luzsinszky –kastélyt. Fenyves Péter polgármester szerdai sajtótájékoztatón elmondta:
 
„A város újkori történetének harmadik legnagyobb beruházása kezdődött meg idén tavasszal. Az idei bornapokat még ünnepélyesebbé teszi a megszépült belváros avatása. Az önkormányzat 191 millió forint önrészt biztosított a pályázaton nyert összeg mellé, így a projekt összköltsége 671 millió forint.”–tette hozzá a polgármester.
 
A beruházás során a központban lévő park, mely a képviselőtestület döntése értelmében ezentúl Szent István nevét viseli, közösségi térré alakult, játszótérrel, dísztóval. A parkot körülölelő épületeket is felújítják a projekt során 2013 októberéig.
 
A Polgármesteri Hivatalnak otthont adó Luzsinszky-kastély homlokzata visszakapta egykori színeit, az épület fűtésrendszerét korszerűsítették és kicserélték a nyílászárókat is. Megszépült a Kapucinus tér is, ott járdák, utak, zöldfelületek újultak meg.
 
„Mór Fejér megye legkedveltebb turisztikai célpontja. A város az iparterületek fejlesztésével kezdte meg a nagyiramú fejlődést, majd köztereinek rendbetételével, szépítésével sokat tettünk azért, hogy a bor­,egészség-, gasztro­, és sportturizmusból származó bevételek is biztosítsák a város jövőjét.” – hangsúlyozta Törő Gábor országgyűlési képviselő.
 
Beke Ildikó, a Lamberg-kastély Kulturális Központ igazgatója elmondta, az ünnepi megnyitó és a városi kitüntetések átadása mellett a rendezvények sokszínű kavalkádja kínál tartalmas időtöltést és könnyed szórakozást a vendégeknek.
 
Az idei programsorozatban a kiállítások, koncertek és szakmai találkozók mellett rendezik meg a IX. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált. A Móri Bornapok részletes programja megtalálható a www.moribornapok.hu honlapon.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >