Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jól vizsgázott a Munkavédelmi Felügyelőség Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2012. október 05.

Image Uniós munkafelügyeleti vezetők látogattak Fejér megyébe. Magyarországon hat megyében, illetve a fővárosban vettek részt átfogó ellenőrzésen. Munkavédelmi ellenőrzés, balesetvizsgálat, foglalkozási megbetegedés és panasz-kivizsgálás, tervezett ellenőrzés, valamint utóellenőrzés alkotta programjukat.

 
Uniós munkafelügyeleti vezetők látogattak Fejér megyébe – tájékoztatott Jankó Zoltán, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv igazgatója.
 
A Munkafelügyeleti Vezetők Bizottságát (SLIC) 1995-ben hozták létre azzal a céllal, hogy véleményt nyilvánítson az Európai Bizottságnak – akár a Bizottság kérésére, akár saját kezdeményezésből – a munkahelyi egészségre és biztonságra vonatkozó közösségi előírások hatósági felügyeletével kapcsolatban felmerülő problémákról. A SLIC-ben jelenleg minden országot egy tag képvisel a munkavédelmi felügyelet részéről, ez rendszerint a hatóság vezetője.
 
A SLIC mint a munkavédelmi felügyelőségek vezetőit összefogó testület, minden módon igyekszik emelni az ellenőrzések színvonalát, újabb és hatékonyabb, és nem utolsó sorban egységes ellenőrzési módszereket kialakítani. A Bizottság minden évben 2-3 európai uniós tagállamban ellenőrzi a munkavédelmi felügyeletet ellátó hatóságot és annak tevékenységét. A SLIC idén Magyarországot is ellenőrzés alá vonta.
 
A Munkafelügyeleti Vezetők Bizottságának értékelő csoportja szeptember 23-án érkezett Magyarországra. A hat külföldi munkafelügyeleti vezető magyarországi programja keretében hat megyében, illetve a fővárosban vettek részt átfogó ellenőrzésen.
 
A megyék közül Fejér is lehetőséget kapott, hogy szakmai tudását bizonyítsa. A munkaprogramjukban többek között átfogó munkavédelmi ellenőrzés, balesetvizsgálat, foglalkozási megbetegedés és panasz kivizsgálás, tervezett ellenőrzés, valamint utóellenőrzés is szerepelt. Ennek keretében vizsgálták a szakmai irányítási tevékenységet és a felügyelők helyszíni ellenőrzési tevékenységét is.
 
A SLIC megvizsgálta azt is, hogy az adott ország munkavédelmi felügyeleti rendszere a legutóbb lefolytatott vizsgálat óta milyen változásokon ment keresztül, a SLIC által tett ajánlások és megállapítások vonatkozásában milyen lépések történtek. Az értékelő csoport két nemzetközi munkatársa a gépiparral foglalkozó munkáltató ellenőrzésén vettek részt.
 
A Fejér megyei ellenőrzéseken szerzett tapasztalatokat munkamegbeszélésen értékelték az uniós felügyelők Jankó Zoltán igazgatóval, az illetékes szakigazgatási szerv vezetőjével, valamint dr. Kirnerné Kiss Andrea igazgatóhelyettessel. Tapasztalataikról elégedetten nyilatkoztak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >