Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Parádés rajt: Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE 102-63 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. október 08.

Image Nagyszerűen kezdte a bajnokságot az Alba, szinte más dimenzióban kosarazott, mint a Zete. Moore, Wood, Szabó mellett a "régiek" is remekeltek, kiütéses győzelem lett a vége! Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 102 - 63 (27-10, 27-23, 29-14, 19-16) Vodafone Sprtcentrum Székesfehérvár, 2000 néző Alba: Moore 17/6, Wood 18, Hollis 12, Szabó Zs. 14/6, Keller Á. 8. Csere: Supola 3, Lekli 7, Juhos 17/9, Medve 6, Bódi, Keller V., Somogyfoki. Edző: Braniszlav Dzunics. ZTE: Kertész 6, Gáspár 11/6, Hudson 9/3, Baki 9, Simovics 16. Csere: Koma 4, Puszta 6/3, Kovács Á. 2, Kerkai, Gáll. Edző: Völgyi Péter.

 
Remekül kezdődött, látványosan folytatódott és sima győzelemmel ért véget. Ilyen egyszerűen összefoglalható a szezonnyitó bajnoki, amelyen az Alba Fehérvár szinte erődemonstrációt tartott a Zalaegerszeg ellen. Pedig sokan fehérvári részről is kiváncsian várták, mire lesz képes az átalakult Alba.
 
Nos, Wood remek betörései, Szabó kosarai hamar megadták az alaphangot, ráadásul a védekezés a klasszikus "dzunicsi" elvárásoknak megfelelő volt. A Zetében csak két légiós játszott, jóval rutinosabb kosarasok voltak fehérvári oldalon, ez már az első negyedben magabiztos vezetést eredményezett. Bátran rotálhatott Braniszlav Dzunics, ráadásul nem is nyúlhatott mellé: Juhos például azonnal triplával nyitott.
 
S ha már elkapta a fonalat, az egyik legeredményesebb albás lett. De volt konkurencia e tekintetben, mert a második félidőben parádés dolgokat művelő Moore az elképesztő asszisztok mellett a pontokat is gyűjtötte, Wood pedig fordítva: a pontgyártás közben kiosztott pár varázslatos gólpasszt...
 
Örömteli volt Keller Ákos pár látványos megmozdulása is, jó úton jár tökéletes visszatérés felé. A zalaiak Simovics révén negyvenpontos hátrányukból próbáltak faragni, de mindig jött válasz. Remekül mutatkozott be az Alba, még a két szezonnal ezelőtt védjegynek számító alley-oop is előkerült, nem is egyszer...
 
A demonstratív győzelem után folytatódhat a munka - az alaphangot igazán megadta a sima siker.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >