Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Az elmúlt 24 óra eseményei
Az elmúlt 24 óra eseményei Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 08.

Image A Fejér Megyei Rendőr-kapitányság sajtóosztálya az elmúlt 24 óra rendőrséget érintő eseményeiről nyújtott tájékoztatást.

 
----- Mentőt hívtak hozzájuk
 
Reggel a fehérvári rendőrök egy 42 éves férfihez hívtak mentőt. A személy ugyanis a Fórum téren ittas állapotban a járdán feküdt. A mentők kórházba szállították. Déli órákban Ercsi, Mártírok úton intézkedtek a rendőrök egy férfivel szemben, aki az árokban magatehetetlen, ittas állapotban feküdt.
 
A rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a dunaújvárosi kórház pszichiátriájára. A koradélutáni órákban egy 73 éves fehérvári férfivel szemben intézkedtek a rendőrök. A bácsi erősen ittas állapotban öngyilkossággal fenyegetőzött a Sziget utcában. A rendőrök mentőt kértek hozzá, akik kórházba szállították.
 
----- Elfogták
 
A dunaújvárosi járőrök délelőtt elfogtak egy férfit, aki ellen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon sikkasztás elkövetése miatt van folyamatban büntetőeljárás. Mivel a személy a rendőri intézkedés során arra hivatkozott, hogy gyógyszer hatása alatt áll, mintavételre került sor vele szemben. Ezt követően helyszíni kihallgatására került sor, majd a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.
 
----- Garázdálkodott
 
Székesfehérvár, Dr. Serényi András utcában lévő sörözőnél került sor rendőri intézkedésre koradélután. Egy 42 éves férfi ugyanis a kocsma előtti sörpadoknál hátulról átkarolt egy ott ülő férfit, majd kézzel tarkón ütötte, amitől a sértett a földre esett. Sérülése nem keletkezett. Az elkövető a bántalmazás előtt több személyt is hangosan szidalmazott, illetve verbálisan inzultált. A Készenléti Rendőrség járőrei így a férfit elfogták, majd előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a Forrónyom garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki.
 
----- Lopni akart
 
Az egyik dunaújvárosi élelmiszerboltból érkezett a jelzés arról délután, hogy egy nő stiftet és egy csomag szeletelt szalámit próbált meg fizetés nélkül kivinni a boltból, de a biztonsági őrök tetten érték. A nőt a rendőrök előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol megindult vele szemben a szabálysértési eljárás.
 
----- Előállították
 
Nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni a csákvári körzeti megbízottnak egy helybéli férfi Csákvár belterületén délután. Amikor a rendőr ellenőrizni szerette volna, ő ki akarta magát vonni az intézkedés alól. Ezen kívül ruházatának átvizsgálása során abból kés került elő. Így a KMB-s őt előállította a Bicskei Rendőrkapitányságra adatai megállapítása végett. Miután ez megtörtént, a rendőrök a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.
 
----- Eltérő egyedi azonosítók
 
A gárdonyi járőrök egy Opel Astra vezetőjével szemben intézkedtek az este folyamán. Amikor a gépkocsit ellenőrzés alá vonták, kiderült, hogy az autó alvázszáma eltér a forgalmi engedélyben bejegyzettől, és a forgalmi rendszám egy másik gépkocsira lett kiadva. Így a sofőrt a járőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol egyedi azonosító jel meghamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
 
----- Agresszíven viselkedett
 
Az este folyamán a fehérvári járőrök a Kelemen Béla utcában intézkedtek egy 53 éves férfivel szemben, aki ittas állapotban agresszíven viselkedett feleségével szemben. Annak kezét megrángatta, amitől azon hámsérülések keletkeztek. Ezen kívül lakásukban bevágott egy ajtót is, amely ennek során megrongálódott. A feleség a rendőröknek elmondta, hogy a családi viták rendszeresek, így a férjjel szemben távoltartást kért. A járőrök a férfit előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol ideiglenes távoltartó határozatot hoztak vele szemben.
 
----- Elgázolta az idős asszonyt
 
2012. október 07-én 12 óra 05 perckor Dunaújváros, Bercsényi utcában lévő parkolóban történt egy gyalogosgázolás. Egy Suzuki Swift sofőrje tolatás közben nem vette észre a mögötte az úttesten áthaladó 77 éves asszonyt, és járművével fellökte. Ennek során a néni elesett, és fejét beütötte, melynek során életveszélyes sérüléseket szenvedett.
 
< Előző   Következő >