Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tovább folytatódik a Zichy liget felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2012. október 09.

Image Nyáron több, mint ezer négyzetméteren újította meg a Városgondnokság a város egyik legszebb parkját a Zichy ligetet. Tovább folytatódik azonban a parkfelújítás: a napokban újrafüvesítenek a kertészek és felújítják a park öntözőrendszerét is a Városgondnokság munkatársai, továbbá a liget egyik legszebb virágágyása is megújul.

 
Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész elmondta, hogy a régi füvet berotálták, feljavítják a talajt és a héten a fűmagot is elvetik a kertészek. Az öntözőrendszer fővezetékét több helyen meg kellett javítani és új öntözőfejeket és mágneses csapokat szerelnek be a szakemberek.
 
 
 
Nyáron már felújították a park egy részét: füvesítés mellett kijavították a sétáló utakon a murvás sétányt, az utak mellé új padok kerültek és a meglévő régi kandeláber áthelyezésre is sor került.
 
 
 
A park nyitottabbá vált a cserjék szakszerű metszése miatt és a virágágyak minden oldalról láthatóak lettek. A fák ifjító metszésével pedig meg tudták menteni a park régi értékes fáit a Városgondnokság szakemberei.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >