Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Női hetes rugby bajnokság II. forduló: Ismét elsöprő fehérvári győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 10.

Image A torna rendszerben zajló (2 csoport - egy helyosztó mérkőzés) női bajnokság ismét bebizonyította a nagyközönség számára, hogy a Fehérvár Rugby Club lányai művelik az igazi hetes rugbyt Magyarországon.

 
Gyölcsös Ferenc edző honlapunknak elmondta, hogy a női csapatok is pályára léptek Kecskeméten a Széktói Stadionban.
 
A küzdelmek reggel 9 órakor kezdődtek, a kissé korai időpont rányomta a bélyegét a torna első mérkőzésére. Az FRC álmosan kezdett a budapesti Exiles Ladies ellen, akik ezt kihasználva jól felépített csomagokkal próbáltak területet nyerni.
 
Az összeszokott védekezés és a gyors játék azonban meghozta gyümölcsét, az FRC 22 – 5-re hozta a meccset. A csoportban az FWRC Szeged ellen 45-0, míg az Esztergom ellen 50-0-ra nyertek a fehérvári lányok.
 
Az FRC lányai az okos taktikus játékkal néhol szinte az ellenfél által követhetetlen technikai megoldásokkal győzték le a náluk jóval termetesebb Szegedieket. A csoportküzdelmek után az FRC és a Battai Bulldogok játszott az első helyért.
 
Eredmény: 40-0.
 
I. félidő: a mérkőzés 3. percében Gyolcsos Mária labdaszerzését követően született az FRC első célja 5 pont + jutalomrúgásból Pap Helga 2 pont. A második célt Pap Eszter egy meg rúgott, megszerzett labdát követően 5 pont, Pap Helga 2 pont. Félidő 14 – 0 Fehérvárnak.
 
II. félidő: Egy erősebb iramot követve, egy aktívabb letámadással beindult a céleső, először Gyolcsos Mária 5 - Pap Helga 2. pont majd Huszti Katalin félpályás elfutását követően 5 pont, Pap Helga most sem hibázta el a jutalomrúgást + 2 pont.
 
A csapat játékosai ügyesen „kiszolgálták” a nagy sebességgel rendelkező játékosokat Pap Eszter újabb elfutása után 5 pont + Pap Helga két pont. A második félidő utolsó percében a jó iramban érkező Gyolcsos Mária újabb 5 pontot szerzett, a mit Pap Helga most sem hibázott el.
 
Gyölcsös Ferenctől megtudtuk, hogy még mindig van „tartalék energia” az FRC női csapatában, hiszen Veiland Fruzsina és Ignácz Daniella formába hozása most zajlik, továbbá öt kiváló junior korú leány várja, hogy a kezdő csapatba kerülhessen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >