Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Körforgásban az óriás dobozok
Körforgásban az óriás dobozok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 10.

Image Székesfehérvárra érkezik az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) interaktív környezetvédelmi kiállítása október 12-én. Az egyesülés az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) "Körforgó-szelektív forgatag" elnevezésű ingyenesen látogatható országjáró, környezetvédelmi szemléletformáló kampányának keretében hívja fel a gyerekek és szüleik figyelmét a hulladékká vált (tejes és gyümölcsleves) italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és újrahasznosítatásának fontosságára.

 
A palotai út és a sütő utca sarkán lévő füves területen megrendezésre kerülő rendezvényen résztvevők az IKSZ sátrában megtekinthetik azt, hogy hogyan lehet a hulladékká vált italos kartondobozokból újrahasznosított papírt készíteni, akár egy konyhai turmixgép segítségével is.
 
Az IKSZ a "Dobozok Körforgása" elnevezésű interaktív kiállításán, a papíripari termékek teljes életciklusát bemutatja.
 
A kiállításra látogatók 5 darab, 2 méter magas, látványos, italos kartondobozt formázó, színes installációk oldalán hasznos és érdekes információkat szerezhetnek az erdők életétől, a papírgyártás környezeti hatásairól, energia és vízigényéről, a hulladékképződés megelőzésének lehetőségeiről, valamint a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás folyamatáról és lehetőségeiről.
 
A hazánkban évente közel 450 millió darab tejes és gyümölcsleves italos kartondobozok kerül forgalomba.
 
Ez azt jelenti, hogy a 3,8 millió magyar háztartás átlagosan 125 darab italos kartondobozt használ el egy év alatt. Az IKSZ népszerű környezetvédelmi szemléletformáló programjai és gyűjtő akciói eredményeként, a 7 évvel ezelőtti 2%-ról, 2011 végére 19%-ra nőtt Magyarországon a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves dobozok) aránya.
 
Az OHÜ "Körforgó" - szelektív forgatag, valamint az IKSZ "Dobozok Körforgása" elnevezésű kiállítása megtekinthető a palotai út és a sütő utca sarkán lévő füves területen, délelőtt 10 órától, délután 18:00-ig.
 
Kérjük, ne feledje: TAPOSSA LAPOSRA!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >