Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az új seprű jól sepert
Az új seprű jól sepert Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. október 15.

Image A Palkovics Krisztián-Sille Tamás edzőpáros győzelemre vezette a Sapa Fehérvárt a Moser Medical Graz 99ers ellen.

 

Sapa Fehérvár AV19-Moser Medical Graz 99ers: 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3000 néző, vezette: Kaspar, Kellner, Kovács, Nagy
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Ladányi, Pratt, Durco, Banham, Johansson, Mihály, Pozsgai, Tokaji, Magosi, Sikorcin, Kovács, Orbán, Németh A., Hajós, Bailey, Benk
Megbízott edzők: Palkovics Krisztián, Sille Tamás
Moser Medical Graz 99ers: Stefaniszin - Jarrett, Van Ballegooie, Labelle, Latendresse, Vanek, Lannon, Reinthaler, Daoust, Wren, Lefebvre, Delmore, Lembacher, Iberer, Day, Ganahl, Oraze, Holst, Moderer, Zusevics
Vezetőedző: Mario Richer
Gólszerzők: Sofron, Hetényi, Johansson, illetve Latendresse, Jarrett

 

Nem várt könnyű mérkőzés a Sapa Fehérvárra, hiszen a menedzsment felmentette a munkavégzés alól Kevin Primeau-t, így a Graz ellen már az ideiglenesen megbízott Palkovics Krisztián-Sille Tamás edzőpáros vezette csatába az Ördögöket. Ennek megfelelően több változás is történt a csapatban: a védők új társakat kaptak, a kapuban Bálizs kezdett, míg Metcalfe sérülés miatt kihagyta az összecsapást.

Erősen kezdett a Sapa: Banhamé volt a mérkőzés első lövése, majd Bailey kísérletezett éles szögből, de Stefaniszin mindkét esetben védett. A 4. percben Van Ballegooie kiállítása következett és a Hajós Rolanddal szemben elkövetett szabálytalanság miatt kapott emberelőnyt kihasználta a csapat. A korábbiakhoz képest sokkal határozottabban állt fel előnyben a Sapa és a megjáratott korong után Ladányi átadását Sofron vágta a rövid sarokba (1-0). Ezután főként a mezőnyben zajlott a játék, ordító ziccerek egyik oldalon sem adódtak. A harmad második felére feljavult a Graz, Bálizsnak több védést is be kellett mutatnia. Az utolsó másodpercekben Lefebvre hagyott ki egy óriási ziccert, így hazai előnnyel ért véget az első húsz perc.

A második játékrész - Delmore kiállítása miatt - ismét fehérvári emberelőnnyel indult. A 23. percben Hetényi lőtt távolról és a takarásban lévő vendégkapus nem háríthatta a bombát (2-0). A túloldalon az NHL-ből érkező Vanek ajtó-ablak helyzetben Bálizsba lőtt, míg a fehérvári szurkolókat egy Ladányi-Sofron-Vas összjáték ragadtatta tapsra. A 39. percben előbb Latendresse, majd Jarrett jutott a kiállítás sorsára és a kettős emberelőnyt gólra váltotta a csapat. Banham-Ladányi-Sofron volt a korong útja és a sakk-mattra kijátszott helyzetet Johansson lőtte be Stefaniszin kapujába (3-0). Maradt a szimpla emberelőny, de egy grazi korongszerzés után - röviddel a harmad vége előtt - Latendresse szépített (3-1).

Kétgólos előnnyel vághatott neki csapatunk a záró játékrésznek. Horváthot szinte azonnal kiküldték a játékvezetők, majd követte őt Tokaji is, ezzel a 99esek is kettős emberelőnybe kerültek. A fehérvári retesz azonban tökéletesen zárt és ennek, valamint Bálizs bravúrjainak köszönhetően nem tudott közelebb férkőzni a Graz. Sikorcin és Lefebvre páros kiállítása következett és 4 a 4 ellen már betalált a vendégcsapat. A 47. percben Jarrett egygólosra csökkentette a különbséget a csapatok között (3-2). Felpörögtek az események, mindkét csapat lőhetett volna gólt. A vendégeknél Vanek próbálkozását hárította Bálizs, míg a másik kapu előtt Vas ugrott meg, de nem jutott lövéshez. A végén - a grazi vezetőedző - Mario Richer levitte kapusát, időt is kért, de ez sem segített a vendégeken. Az Ördögök megőrizték az előnyt és begyűjtötték mindkét pontot.

Folytatás pénteken, amikor is a Klagenfurt csapata vendégeskedik a Raktár utcában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >