Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Hullámhegyek, hullámvölgyek Alba Fehérvár - PVSK 73 - 65
Hullámhegyek, hullámvölgyek Alba Fehérvár - PVSK 73 - 65 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. október 15.

Image Remek kezdés után nagy megtorpanás, majd kemény küzdelemben kiharcolt siker - így alakult a Pécs elleni meccs. Megvan a második győzelem.

 

Alba Fehérvár - PVSK Pannonpower 73-65 (17-19, 14-19, 23-18, 19-9)
Székesfehérvár, 2000 néző
 
Alba: Moore 13/6, Wood 17/3, Bódi 3/3, Szabó 11/6, Szabó 11/6. Csere: Medve 3/3, Keller 8, Juhos 9/9, Supola 2. Edző: Braniszlav Dzunics.
PVSK: Loesing 6, Kovács 4, Legion 27/3, Tóth 6, Bödör 4 Cs: Halász, Nagy 5/3, Csabay 5/3, Hendley 8/6. Edző: Csirke Ferenc.
 
A találkozó első fehérvári dobása még kimaradt, utána viszont rendesen belejöttek a fiúk, Bódi, Szabó és Wood is triplát dobott, utóbbi Moore első gólpasszából zsákolt is egyet. Így az is belefért, hogy a Pécsből Legion szintén pontgyártásba kezdett, a Hollist nélkülöző Alba is nyolcpontos előnyre tett szert. Talán túl könnyen jött a vezetés, kissé alábbhagyott a figyelem, támadásban és védekezésben is hibákat követtek el a fehérváriak. A 6. percben még 17-10 állt az eredményjelzőn, az első negyed végén viszont már a Pécs vezetett, amely kilenc pontot dobott válasz nélkül. Új centerük, Hendley kisebb kakaskodással kezdett, viszont triplával igazolta, hogy játszani is tud.
 
A rémálom a második negyed elején is folytatódott, végül 15-0-ás pécsi rohamot jegyezhettünk fel, ami hazai pályán azért elég rémisztő... Juhos triplája törte meg a fehérvári gólcsendet, ekkor nyolcpontos hátrányból kellett megkezdeni a felzárkózást. Változatlanul nem ment támadásban, és a lepattanókat is jobban szedték a vendégek, akik közül ekkor sokan betaláltak, a cserék is tartották az előnyt. Sőt, már 33-22-re vezetett Csirke Ferenc csapata, amikor a félidő hajrájában Moore megrázta magát, kosarakat dobott, gólpasszal szolgálta ki Szabót - és még a saját térfeléről is majdnem betalált a dudaszó pillanatában. De így is pécsi előnyt rögzíthettünk félidőben.
 
Szünet után viszont úgy kezdett a csapat, ahogy egy esélyesnek kell, pláne, ha hátrányban van. Moore dobatta meg Kellert, aztán maga is vágott egy triplát, Szabó nemkülönben: 10-2-vel máris átvettük a vezetést! De a hullámvasút megint lejtmenetbe kapcsolt és pontosan ilyen arányban válaszoltak a nem fáradó pécsiek... Sőt, kevesebb mint három perccel a harmadik negyed vége előtt újfent nyolccal mentek, Legionnak volt egy periódusa, amikor egyszerűen nem tudott hibázni. A játékvezetőket sem zárta szívébe a fehérvári publikum, néha mintha túlzottan bizonyítani szerették volna, hogy náluk nincs hazai pálya. A riadókürtöt újfent Juhos Levi fújta meg, aki megint a legjobb triplevatőnknek bizonyult, a gólpasszok mellé kosarakat is szerző Moore betársult hozzá, és a lendület most már vitte a fiúkat.
 
A záró negyedben a szokásos Juhos-hármassal átvettük a vezetést, Legion pedig kifulladni látszott. Wood és Lekli is könnyű kosarakat szerzett a szenzációsan irányító Moore labdáiból, és már nem volt szufla a Pécsben, hogy válaszoljon. Talán, ha Medve ötpontos előnynél nem szed támadólepőattanót és nem dobja be a tizedik fehérvári hármast... De megtette, vagyis megint mindenki hozzájárult valamivel a győzelemhez - igaz, a játék helyenként döcögött, de a küzdőszellemre nem lehetett panasz. 
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >