Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján
az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. október 16.

Image Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója alkalmából szervezett fehérvári programsorozat október 18-án, csütörtökön 15 órakor a Halesz parkban a kegyeleti futással és gyaloglással indul, amelyet az ’56-os események tiszteletére és Kürti Csaba testnevelő tanár emlékére rendeznek meg.

 

Október 19-én, pénteken több intézmény is nyilvános megemlékezést szervez. Ezek az ünnepségek az alábbi helyszíneken és időpontokban zajlanak:
9 órakor ünnepi megemlékezést és koszorúzást tart a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye az ’56-osok terén.
10 órakor kezdődik a megemlékezéssel egybekötött koszorúzás az ’56-os emlékkeresztnél, ahol a Tóvárosi Általános Iskola tanulói adnak műsort.
12.30 órakor a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai emlékeznek meg műsorukkal az 56 évvel ezelőtti eseményekről és koszorúznak a Magyar Király Szálló falán elhelyezett ’56-os emléktáblánál.
14.00 órakor Róth Péter alpolgármester, valamint a Városszépítő és –Védő Egyesület képviseletében Poklosi Péter közösen koszorúzza meg Gumpl József, 1956-os áldozat felújított síremlékét a Hosszú temetőben.
 
Október 22-én, hétfőn 9 órakor a Püspökség szervezésében kerül sor imádságos megemlékezésre a Bazilika falán elhelyezett emlékkeresztnél.
 
Október 23-án, kedden 16.30 órától tartja közös megemlékezését Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzata. A Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél ünnepi köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
Az október 23-i program kiállítás megnyitóval és ünnepi gálaesttel zárul a Vörösmarty Színházban. Itt adják át a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének elismeréseit is.
 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója alkalmából szervezett fehérvári megemlékezések október 27-én, szombaton zárulnak. 10 órakor az „Európa emlékezz!” programsorozat keretében nyílik meg Székely Kornél grafikus „Beszélő plakátok” című kiállítása a Hiemer-ház báltermében. Emellett levetítik Edvins Snore „The Soviet Sotry” című dokumentumfilmjét.
 
Az ’56-osok terén szervezett megemlékezés miatt 2012. október 19-én, pénteken 8.30 órától 10.00 óráig teljes szélességben lezárják a Budai út - József Attila utca - Deák Ferenc utcai csomópontot.
 
Ezidő alatt az érintett távolsági, helyközi és helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A forgalomterelés idején a Gáz utca /helyi: Budai út, Gáz u./ elnevezésű megállóhely kimarad, ezért a városközpont felöl érkező járatok részére ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki a Lövölde utcában a Budai útra kanyarodó ívben, míg ellenkező irányban a szóban forgó csomópont Lövölde utcai ágán rendszeresített helyi megállóhely vegyes megállóhelyként működik majd.
 
• A távolsági és helyközi autóbuszjáratok mindkét irányban a Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek.
 
• A helyi autóbuszjáratok közül a
"14"-es vonal járatai mindkét irányban a Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u. - terelőútvonalon közlekednek és a terelőútvonalon kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A járatok a Távírda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik.
"22"-es vonal járatai mindkét irányban a Várkörút – Rákóczi u. – Gáz u. terelőútvonalon közlekednek és az ott rendszeresített megállóhelyeken állnak meg. A járatok a Távírda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik, valamint a Jancsár u. irányába közlekedő járatok a Budai úton lévő Budai út, Gáz u. elnevezésű megállóhely helyett a Gáz u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.
„23”-as vonal Jancsár u. irányába közlekedő járatai (a Videoton Ipari Park irányába közlekedő járatok útvonalával megegyezően) a Gáz u. – Rákóczi u. terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Budai úton lévő Budai út, Gáz u. elnevezésű megállóhely helyett a Gáz u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.
"31"-es vonal járatai mindkét irányban a Prohászka O. u. - Várkörút - Rákóczi u. módosított útvonalon közlekednek. A forgalomterelés ideje alatt a járatok az Árpád u.-i és a Budai út, Deák F. u.-i megállóhelyeket nem érintik. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg.
"32"-es vonal járatai mindkét irányban a Lövölde u. - Gáz u. - Széna tér terelőútvonalon közlekednek. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg, az Árpád u., Budai út, Deák F. u. valamint a Fehérvár Áruház megállóhelyeket nem érintik.
„42”-es vonal járatai mindkét irányban a Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek és a terelőútvonalon kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távírda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik.
"43"-as és "44"-es jelzésű autóbuszvonalak járatai: Lövölde u. - Horvát I. u. terelőútvonalon közlekednek és az ott kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távírda u.-i megállóhelyet nem érintik.
 
A terelés miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges. Az érintett helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített valamennyi autóbusz-megállóhelyen megállnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >