Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Az elmúlt 24 óra eseményei...
Az elmúlt 24 óra eseményei... Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 16.

Image A Fejér Megyei Rendőr-kapitányság sajtóosztálya az elmúlt 24 óra rendőrséget érintő eseményeiről nyújtott tájékoztatást.

 

Bolti lopások miatt intézkedtek…

 

Ruhaneműket kísérelt meg eltulajdonítani egy használtruha kereskedésből az az 58 éves velencei lakos nő, akivel szemben az alkalmazottak 2012. október 15-én kértek rendőri intézkedést Székesfehérváron a Tobak utcában. A helyszínre küldött járőrök helyszínbírságot szabtak ki lopás miatt. Székesfehérváron egy nagyáruházból is lopást jeleztek ugyancsak október 15-én. A 49 éves férfi egy 15 000 Ft-os sportcipőt akart eltulajdonítani, de a biztonsági szolgálat tetten érte. Üzletszerűen, szabálysértési elkövetett lopás vétség miatt indult eljárás. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vette a rendőrség. A Palotai úton egy 21 éves székesfehérvári férfi három tábla csokoládét kísérelt meg kivinni egy élelmiszer áruházból, amikor tetten érték az őrök. Helyszíni bírságot szabtak ki az intézkedő járőrök a szabálysértési értékhatárra elkövetett lopás miatt. Dunaújvárosban egy szekszárdi férfi hentesárut kísérelt meg eltulajdonítani a Kandó téri áruházból, de tetten érték az őrök. Az intézkedő rendőrjárőrök előállították a férfit a rendőrkapitányság épületébe, ahol a szabálysértési előkészítő eljárás lefolytatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

 

 

Rongált és ittasan vezetett…

 

Soponyán, 2012. október 15-én késő délután egy nő kért rendőri intézkedést volt élettársa viselkedése miatt. A bejelentő 36 éves élettársa megjelent a soponyai ingatlanon, kirúgta a helyükről az udvaron lévő lámpákat, majd miután a nő udvaron parkoló autóját a jobb első ajtó kivételével összekarcolta, elhagyta a helyszínt. Az autóban több mint egymillió forint kár keletkezett. A bejelentés nyomán a körzeti megbízott a település Petőfi utcájában vonta ellenőrzés alá a személygépkocsival közlekedő férfit. Az intézkedés során az alkalmazni kívánt szonda kifújását megtagadta. A körzeti megbízott a férfit az orvosi ügyeletre állította elő mintavételre. Az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. A sofőr vezetői engedélyét elvették a rendőrök. A férfival szemben rongálás miatt indítottak büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, ahol gyanúsítotti kihallgatása megtörtént.

 

Elfogták őket…

 

Ercsi és Pusztaszabolcs közötti vasútvonal 343. vasúti szelvényénél történt lopással kapcsolatban intézkedtek a rendőrjárőrök 2012. október 15-én késő délelőtt. A megállapítás szerint ismeretlen tettesek elvitték a vasúti pályán lévő fényjelzőt üzemeltető transzformátort. A lopási kár kb. 150 000 Ft., a rongálással a tettes kb. 50 000 Ft kárt okozott. A lopás a vasúti közlekedés biztonságát is veszélyeztette. A helyszínről történt távozásuk közben fogták el a járőrök azt a két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. Elfogásukat követően előállították őket az Ercsi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a két személyt a nyomozók.

 

Nagyvenyim, Petőfi utcában fogtak el a járőrök egy körözött férfit. Ellene a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság elfogató parancsa volt érvényben tartás elmulasztása miatt. A Pálhalmai BV Intézet közelében igazoltatták a járőrök azt a férfit, akiről kiderült, hogy a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság csalás miatt körözi. Az elfogott férfit a rendőrség őrizetbe vette. Dunaújváros, Erdősoron egy másik, elfogatóparanccsal körözött férfit fogtak el. Az elfogott férfit szintén a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság kereste. Bűnügyi őrizetbe vételére történt intézkedés.

 

 

 

 
< Előző   Következő >