Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közgyűlési elnöki munkáját összegezte Vargha Tamás Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. október 17.

Image Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére 2012. október 16-i napjával Vargha Tamást kinevezte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának. Vargha Tamás a kinevezését a mai napon a Sándor palotában vette át, egyúttal leköszönt közgyűlési elnöki tisztségéről. Megyei elnöki munkájáról és államtitkári terveiről a Megyeházán tájékoztatta a sajtó munkatársait.

 
2010. október 8-án alakult meg a Fejér Megyei Közgyűlés. Az alakuló ülésen megválasztott elnök azt a feladatot kapta, hogy átalakítsa az országos törvényi változásokkal összhangban a megyei önkormányzatot. Az elvégzett munka eredményeként a Fejér Megyei Önkormányzatnak a fejlesztéspolitika, a megyei tervezés és területfejlesztés lett a munkaterülete.
 
„Szűkebb pátriánk adottságainak ismeretében és a jelen körülmények figyelembe vételével rajzoltuk meg Fejér megye jövőképét a 2030-as évekig. Az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakára meghatároztuk a megye kiemelt célkitűzéseit, és a fejlesztéspolitika irányait.” – összegezte a megtett lépéseket a leköszönő elnök. Vargha Tamás szintén a megye agráradottságainak jobb kihasználására törekedve indította el a Fejér Termék programot.
 
„Célunk a helyi termékek helyi piacra juttatásának megkönnyítése mellett munkahelyek teremtése, az élelmiszerbiztonság, sőt, a közösség- és kultúrateremtés volt.” – tette hozzá Vargha Tamás, aki bízik az elindított kezdeményezés sikeres folytatásában.
 
„Nagyon komoly előrelépések történtek az elmúlt két és fél évben a honvédség területén” - tért át Vargha Tamás államtitkári munkájára. A Honvédelmi Minisztérium kedden kinevezett parlamenti államtitkára elmondta, továbblépésnek tekinthető az önkéntes tartalékos rendszer teljes feltöltése 2014-ig, és ugyanilyen fontos az ország védelme szempontjából például a helikopterállomány fenntartása, illetve fejlesztése.
 
"Rendkívül fontosnak tartom, hogy az önkéntes tartalékos rendszert felépítsük és tovább fejlesszük, valamint hogy a nyugállományba vonult, de még erejük teljében lévő tisztek és altisztek tudását, képzettségét és képességeit ne hagyjuk elveszni."
 
Hozzátette, hogy lényegesnek tartja a fiatalok alapvető honvédelmi oktatását is. Vargha Tamás fontosnak nevezte még a missziós szerepvállalást a szövetségesi kapcsolatok és a katonák "hadrafoghatósága" miatt is. Kiemelt figyelmet szentel a jövőben a tárcán belül a társadalmi kapcsolatoknak, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumnak, a tábori lelkészi szolgálatoknak.
 
"Hiszek abban, hogy a honvédség nem külön elszigetelt test a társadalomban, hanem közösségünk olyan szerves része, amelynek tagjai a legnagyobb és legszentebb értéket, életüket készek áldozni a hazáért" – zárta tájékoztatóját az államtitkár, aki hozzátette, megyei elnökként ki nem vett szabadsága megváltásaként kapott 1,4 millió forintot jótékony célra, egyenlő arányban a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban élő gyermekek és a nyugállományú honvédek javára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >