Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kristina Trishchuk mától magyar állampolgár
Kristina Trishchuk mától magyar állampolgár Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 18.
Ünnepélyes keretek között letette a magyar állampolgársági esküt Kristina Trishchuk, a Fehérvár KC játékosa. Az orosz származású kézilabdázó nyolc éve tagja a fehérvári csapatnak.

 

Magyar állampolgársági esküt tett a Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében Kristina Trishchuk. A Fehérvár KC orosz származású átlövője mától már magyar állampolgárnak vallhatja magát, hiszen dr. Cser-Palkovics András polgármester előtt letette az állampolgári esküt. A honosítási ünnepségen részt vett a teljes Fehérvár KC és a magyar női kézilabda csapat szövetségi kapitánya, Karl Erik Bøhn.

Az ünnepségen Székesfehérvár polgármestere kiemelte: „Székesfehérvár az ország történelmi fővárosa. Múltjára és jelenére egyaránt büszkék lehetnek az itt élők. A sport, és jelen esetben a kézilabda, csapatjáték. Közösségformáló erejével nemcsak a játék szereplőire hat, hanem a szurkolókra, a városban élőkre, így is erősítve a lokálpatriotizmust, a Fehérvár-tudatot. A sportolók a jobbnál jobb eredmények elérésével, emberségükkel, a csapatban betöltött szerepükkel példaképpé is vállnak. Ezzel biztosítják a jövőt, hiszen gyermekeink szívesen kezdenek el mozogni, ha vannak, akik megadják az ösztönzést, jó példát mutatnak. Az, hogy egy olyan hűséges egyéniség, mint Kristina, ma Székesfehérváron tette le a magyar állampolgársági esküt, megtiszteltetés számomra és Székesfehérvár számára is.” – mondta el köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Kristina Trishchuk 2004 óta játszik Magyarországon, 2005-ben, az NB I/B-s Veszprémtől igazolt a székesfehérvári NB I-es Cornexi- Alcoa HSB Holding együtteséhez.  A 27 éves, kitűnő bal oldali átlövő azóta a csapat egyik meghatározó játékosa. Nagyon sokszor csábították a hazai és a külföldi – többek között az osztrák Hypo – csapatok, hiszen egy gólkirálynőről van szó, de Kristina hű maradt a klubhoz.

A mától magyar állampolgárságú, 27 éves sportoló elmondta: „Nagyon vártam már ezt a napot és készültem erre a pillanatra. A lányok sokat segítettek a felkészülésben. Soha nem gondoltam, hogy megtörténik velem az, hogy a magyar válogatott keretben szerepelek. Mint ahogy Fehérváron, úgy a válogatottban is mindent megteszek majd, hogy segítsem a csapatot.”

Az állampolgári eskü letétele a válogatott szempontjából is fontos kérdés volt a sportoló életében, hiszen ez év augusztusában a németországi felkészülési tornán szerepelt a magyar női kézilabda válogatott, ahol Karl Erik Bøhn szövetségi kapitány meghívására bemutatkozhatott Kristina Trishchuk is. A magyar állampolgárság felvételével remélhetően hamarosan a válogatott soraiban láthatjuk - a szintén fehérvári Horváth Bernadett mellett – Triscsuk Krisztinát a decemberi Európa Bajnokságon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >