Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyolcadik minőségdíját kapta a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 08.

ImageÜnnepélyes tanévnyitóval megkezdődött a 2008/2009-es tanév a Kodolányi János Főiskolán, ahol közel 2200 első éves diák kezdte meg felsőfokú tanulmányait. A tanévnyitó során vette át a főiskola rektora, Dr. h.c. Szabó Péter Phd. az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőségi Díj arany fokozatú elismerő oklevelét, mellyel az intézmény minőségfejlesztés területén végzett munkáját ismerték el.

A Kodolányi János Főiskola immár második alkalommal, a főiskolák közül ismét egyedüliként érdemelte ki a magas rangú elismerést. Az évnyitón a gólyák eskütételét megelőzően a főiskolai tanári kinevezések, valamint a köztársasági ösztöndíjakat átadására is sor került.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2007-ben hirdetette meg először a felsőoktatási minőségi díj pályázatot, amellyel a minőségirányítási rendszert sikeresen alkalmazó felsőoktatási intézmények teljesítményét ismeri el. A tavalyi esztendőben beadott sikeres pályázatot követően az idén januárban meghirdetett felhíváson ismét megmérettette magát intézményünk.

A pályázat komplex értékelő rendszerében a következő szempontok jelennek meg: vezetés, stratégia, emberi erőforrás menedzsment, partnerkapcsolatok, folyamatok, hallgatói-, oktatói-, általános eredmények, társadalmi hatás. A többszintű értékelés egyik lépcsőjeként júniusban helyszíni látogatást tettek a Minisztérium munkatársai főiskolánkon, majd a Felsőoktatási Minőség Díj és Minőségfejlesztési Bizottság javaslata alapján Hiller István oktatási és kulturális miniszter döntötte el, hogy 2008-ban mely intézményeket díjazzák.

Image
Fotó: KJF

A Kodolányi minőségfejlesztés területén végzett munkáját korábban is számtalan díjjal ismerték el, így például egyedülálló teljesítmény, hogy a hazai felsőoktatási intézmények között intézményünk EFQM - Recognised for Excellence Díjjal is rendelkezik, ami a mostani pályázat alapjául is szolgált.

„Ha lenne felsőoktatási Guiness rekord könyv, akkor a Kodolányi több fejezetbe is bekerülne.” – ezekkel a szavakkal nyitotta beszédét Dr. Agg Géza a Kodolányi évnyitóján, Székesfehérváron. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium miniszteri tanácsadója, műszaki felsőoktatási referense hangsúlyozta, hogy a Kodolányi 2000. óta minden évben hazai vagy nemzetközi minőségdíjakra pályázik sikeresen, az elnyert 8 minőségdíj példaértékű és egyedülálló teljesítmény Magyarország felsőoktatásában.

A főiskolák és a nem állami felsőoktatási intézmények között a most másodszor elnyert arany fokozatú elismerő oklevél az első helyre pozícionálja a főiskolát. Hervainé Dr. habil Szabó Gyöngyvér, az intézmény tudományos rektohelyettese szerint fontosak egy intézmény életében a díjak, hiszen ezek a helyes utat mutatják.

„Az értékelések visszajelzések a főiskolán folyó színvonalas munkáról, alkalmat adnak a magunkkal való szembenézésre, azaz mit és hogyan látnak mások. A megállapításokat kiértékelve és azokból merítve profitálhatunk a következő pályázatokon is.”

Dr. h.c. Szabó Péter Phd., a Kodolányi rektora szerint az elismerés erőt ad az újabb célok eléréséhez. Mindemellett ismertséget külföldön és belföldön egyaránt, mely már az idei felvételi eredményekben is tükröződik: a 2008/2009-es tanévben 2191 tanuló kezdi meg tanulmányait a napokban, köszönhetően a kiemelkedő pótfelvételinek – 541 hallgató jutott be a főiskolára a tavalyi 478 fővel szemben, ami 20%-os növekedést jelent –.

A Kodolányi a jövőben is fontosnak tartja, hogy a hallgatói és oktatói visszajelzések alapján folyamatosan értékelje szolgáltatásait és célja, hogy az eddig elért eredményeket felhasználva, szolgáltatásait továbbfejlesztve növelje hallgatóinak elégedettségét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >