Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A székesfehérváriaknak fontos a megelőzés
A székesfehérváriaknak fontos a megelőzés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 19.

Image Közel kétszázan vettek részt azon az átfogó egészségügyi vizsgálaton, amelyet a városba érkező szűrőkamionon végeztek el tegnap a szakemberek. A 2010-ben indult akciósorozat Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. Célja az egészség megőrzése, és a betegségek megelőzése, illetve kiszűrése az Európai Unióban is használatos korszerű diagnosztikai eszközökkel.

 
Mindennapi életünkben fontos szerepet játszik a boldogság, a munka, a karrier, a szórakozás, a hobbi és az öröm, de a legfontosabb az egészség. Ennek megőrzése érdekében Magyarországon 2010 és 2020 között éves szinten, 125 helyszínen végeznek átfogó vizsgálatokat és adnak tanácsokat a szűrőprogram keretében.
 
A Székesfehérváron egy napig tartózkodó szűrőkamionban huszonhét féle vizsgálattal és látványos anatómiai bemutatóval, valamint életmód tanácsadással várták az előzetesen regisztrált résztvevőket. Varga Márta, a város Humán Szolgáltató Intézetének vezetője elmondta, olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a rendelkezésre álló 185 helyet két nap alatt betöltötték a telefonon jelentkezők.
 
A vizsgálatra érkezőket fél óránként, tízes csoportokba osztották be. Az egész napos programra kilátogatott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, aki elmondta:
 
„Székesfehérvár tavaly januárjában elfogadott Egészségfejlesztési Tervében kulcsfontosságú szerepet szántunk a betegség-megelőző programoknak. A szervezett szűrővizsgálatokon egyre többen vesznek részt. Azt tapasztaljuk, és ennek nagyon örülünk, hogy már nemcsak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztálynak, sőt a családoknak is fontos az egészség megőrzése.”- tette hozzá Östör Annamária.
 
Október a Látás Hónapja, ezért a látásvizsgálat és a diabétesz-szűrés kiemelt szerepet kapott, de kardiológiai, tüdőgyógyászati és hallásvizsgálatot is végeztek a program keretében.
 
Az országos adatok szerint októberig 453 helyszínen 68 369 fő vett részt az átfogó szűrőprogramon és 132 598 fő az életmód tanácsadáson. Az összesen elvégzett vizsgálatok száma: 1 845 963.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >