Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az első idegenbeli próba: Szegeden az Alba
Az első idegenbeli próba: Szegeden az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. október 19.

Image Nehéz Tisza-parti túra a Szolnok távollétében is várhat egy csapatra: Szegeden sem lesz könnyű nyerni.

 

Három mérkőzésből két győzelem és egy szoros vereség (utóbbi Szombathelyen) - ez jelenleg a Szeged mérlege a szezonban. Úgy tűnik, van esély rá, hogy története során először akár a felsőházi rájátszásba is bekerüljön a Tisza-parti gára, persze korán van még efféle következtetések levonására. De hogy nem lesz könnyű legyőzni őket saját csarnokukban, az biztos, az Alba Fehérvár persze megpróbálja. Hiszen jó idénykezdést mi is fel tudunk mutatni, igaz, idegenben most először játszik a Dzunics-csapat.
 
A Szedeák három légiósára épít, ahogy sok más együttes is a mezőnyben, és úgy tűnik, ők bátran tehetik. Djukicsot már nem kell bemutatni, a szerb erőcsatár tavaly is erőssége volt a szegedi együttesnek, idén pedig majdnem 20 pont, 10 lepattanós, kiváló átlaggal büszkélkedhet. Nem lesz könnyű feltartóztatni a palánk alatt (igaz, kintről is tud dobni), szerencsére az Alba centerszekciója is jó: a ZTE ellen inkább a kezdők, a Pécs ellen pedig a scerék voltak nyerők. 
 
Mezőnyben is jól erősített a Szeged, az amerikai rányító Gilchrist és honfitársa, az 1-2 poszton szereplő Gurley is meghatározó kosaras, akik csapatemberként nem kizárólag saját statisztikájuk javításán dolgoznak. Ami pedig a magyarokat illeti, egyelőre úgy tűnik, remekül beválik náluk a Kecskemétről igazolt Csorvási Milán, aki legutóbb 18 ponttal terhelte meg a Falco gyűrűjét idegenben - vagyis a szegedi centerduó mindkét tagja veszélyes... Tanács Attila és Vida Máté rutinja is megfelelő, Kiss Zsolt keze pedig még mindig nagyon precíz. Egy szó, mint száz, a nyáron Új-Zélandról hazahozott fiatal szakember, Molnár József jó kis csapatot épít, amely biztos, hogy minden ellenfelének fog kellemetlen perceket szerezni.
 
Az Alba Fehérvár persze a győzelem igényével utazik Szegedre, ahol tavaly hasonló időszakban a pontözönt produkáló El-Amin vezérletével nyertünk. Most Mo nincs, van azonban más, aki igazolhatja, hogy vezéregyéniség tud lenni. Wood és Moore egyelőre jobb pontátlaggal rendelkezik, mint a szegedi kisemberek (igaz, nekünk két hazai, elvileg könnyebb meccsünk volt), a centerekről már esett szó, és ne feledjük, ezúttal Damian Hollis is ott lehet a pályán, remélhetőleg kellően kipihenten. A kulcs ezzel együtt természetesen megint a védekezés lesz, amellyel elbizonytalanítható az ellenfél - ebben, és támadásban is újabb lépést tehet előre az Alba Szegeden, szombat este.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >